Minun kaupunginosani | Rauha löytyi Kuopion Savolanniemestä - Helsingistä Kuopioon muuttanut Petteri iloitsee savolaisesta lupsakkuudesta: "Sain kerran Introssa heti juttuseuraa jääkiekkopeliä katsellessa"

Petteri Koskela ei kaipaa takaisin Helsingin hektisyyteen.

Kun Petteri Koskela muutti perheineen Helsingistä Kuopioon vuonna 2019, oli kodin sijainti selkeä: Savolanniemi. Alue valikoitui perheen kotipaikaksi, sillä haaveissa oli omakotitalo ja Kuopio-reissuilla he olivat ihastuneet idylliseen asuinalueeseen luonnon keskellä.

– Vaimoni on kotoisin Kuopiosta ja minä alunperin Kemistä, mutta vuosien varrella muuttunut umpivantaalaiseksi. Tapasin kumppanini 2014 ja hän asui tuolloin Kuopiossa, mutta muutti lopulta kanssani Helsinkiin. Olemme käyneet Kuopiossa aktiivisesti kylässä ja kun meille syntyi kaksi poikaa, aloimme pohtia turvaverkostoja ja muita asioita uusiksi.

Petterin vanhemmat asuvat Kemissä, puolison taas Kuopiossa. Vielä kun omakotitalohaave siinsi silmissä, oli Kuopio looginen ratkaisu. Sitä tosin edelsivät pitkät keskustelut, eikä muutto ihan kivutonta ollut.

– Savolanniemestä talot menevät äkkiä, joten ensin jouduimme muuttamaan kaupunkiin vuokralle. Sitten onneksi unelmatalo löytyi ja saimmekin sen. Toki minulla Helsinkiin jäi hyvä työ ja ystävät, mikä oli kova paikka, mutta perhe menee aina edelle.

Petteri nauttii Savolanniemessä erityisesti luonnon läheisyydestä ja turvallisuudesta. Pururata lähtee aivan talon vierestä tien toiselta puolelta, laavut löytyvät läheltä, samoin leikkipuistot ja uimaranta.

Lapset voivat opetella pyörällä ajoa turvallisesti pururadalla.

Täällä voi elää huoletonta elämää.

– Terveyspalvelut ja isommat kaupat löytyvät Pyörönkaarelta ja Lehtoniemestä. Moni on sanonut, että Saaristokaupungissa on sumpussa liikkumisen suhteen, mutta itse en ole sellaista huomannut. En ole joutunut odottelemaan tai seisomaan ruuhkassa.

Iso arkeen vaikuttava tekijä on myös, että yhdellä reissulla voi hoitaa useampia asioita kuin Helsingissä ollessa. Jos jotain kehitettävää pitää hakea, niin monen muun tavoin hän toivoisi, että Savolanniemestä löytyisi pieni lähikauppa ja kahvila.

– Minusta voisi olla kauppa, jonka yhteydessä olisi kahvila.

Yleisesti ottaen Petteri perheineen on viihtynyt Kuopiossa, vaikka koronan takia he eivät ole ehtineet juurikaan luoda uusia kontakteja. Petteri sanoo, että ilmapiiri on Kuopiossa aivan erilainen kuin pääkaupunkiseudulla.

– Kyllä se rauha täältä vain löytyi. Melko väsyneinä muutettiin. Arki oli Helsingissä raskasta ja hektistä. Täällä voimavarat ovat kasvaneet ihan eri tavalla. Ja kyllä Helsingissä on aika tulehtunut ilmapiiri. Sen huomaa vasta, kun sieltä lähtee pois. Täällä voi elää huoletonta elämää.

Erityisesti Petteri iloitsee siitä, että Kuopiossa juttukaverin voi löytää niin torilta kuin kapakastakin. Siksi sosiaalinen mies on hakeutunut mukaan myös paikallispolitiikkaan ja tekee TikTokissa huumoripitoisia videoita, joissa hän katselee elämää Savossa ”junan tuoman” silmin.

– Torilla poika kerran heitti hanskat pihalle vaunusta torilla useamman kerran. Ainakin viisi ihmistä tuli auttamaan ja juttelemaan. Ja sain kerran Introssa heti juttuseuraa jääkiekkopeliä katsellessa. Korona-aikakin oli mukavampi viettää täällä kuin Helsingissä.

Juttusarja

Minun kaupunginosani

Minun kaupunginosani on uusi juttusarja, jossa esitellään Kuopion kaupunginosia asukkaiden silmin.

Sarjassa kuopiolaiset pääsevät kertomaan mikä on parasta ja hienointa juuri heidän kaupunginosassaan, ja miksi he haluavat asua juuri siellä.

Mukaan haastateltavaksi voi ilmoittautua sähköpostilla: toimitus@viikkosavo.fi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut