Viikkosavon toimittajan Inka Matilaisen nerokas artikkeli toi voiton kaupunkilehtien juttukilpailussa – Myös Viikkosavo menestyi

Viikkosavon toimittaja Inka Matilainen on voittanut Uutismedian liiton kaupunkilehtilehtien juttukilpailun artikkelillaan Piikikkäitä skorpioneja, perhekeskeisiä rapuja. Matilaisen juttu on julkaistu Viikkosavossa 26.1.2021.

Perusteluiden mukaan Matilaisen nerokas juttu todistaa, että humoristinen, vähän hullukin idea voi olla joskus mestariteos. Viikkosavo on uskaltanut leikitellä näin kekseliäästi ja rohkeasti.

– Hyvältä tuntuu. Jos juttua kuvataan ensimmäisenä sanalla nerokas, niin eihän se voi kovin pahalta toimittajasta tuntua, Matilainen nauraa.

Juttu käsittelee paikallispolitiikkaa humoristisella otteella. Idea näkökulmasta tuli Viikkosavon entiseltä päätoimittajalta Aija Piriseltä.

– Hän halusi, että minä sen kirjoitan. Minulla on ollut aikaisemmin henkilökohtainen kiinnostus astrologiaan. Aiemmin olen kirjoittanut muun muassa Kuopioskoopin.

Sarjassa kilpailtiin tekstin voimalla, kun vastaavasti tekstin, kuvan ja taiton kokonaisuutta käsittelevässä sarjassa voiton vei Koti-Kajaani.

Kaupunkilehtijuttukilpailun 2. sarjan tuomaroi Kalajokiseutu-lehden päätoimittaja Hanna Parhaniemi.

Kaupunkilehtijuttukilpailun kahteen sarjaan osallistui yhteensä 85 juttua.

Kaupunkilehtien paras oli Vantaan Sanomat. Viikkosavo sijoittui toiseksi.

Tuomariston mukaan Viikkosavo on selkeästi teemoitettu ja rytmiltään vaihteleva. Viikkosavon artikkelit käsittelevät koskettavia tarinoita avoimesti ja oikeudenmukaisesti, ja tarinat herättävät tunteita.

Uutismedian liitto palkitsi parhaat kaupunkilehtijutut Suurilla Lehtipäivillä torstaina Seinäjoella.

Samassa yhteydessä palkittiin myös paikallislehtien parhaat jutut.

Viikkosavo ja Vantaan Sanomat kuuluu Savon Sanomien kanssa Keskisuomalainen konserniin.

(11.11.2021 klo 20.34. Otsikkoon lisätty Viikkosavon menestys. Klo 21.26 juttuun lisätty Inka Matilaisen kommentit ja kello 22.48 Viikkosavo ja Vantaan Sanomat kuuluu Savon Sanomien kanssa Keskisuomalainen konserniin.)

Piikikkäitä skorpioneja, perhekeskeisiä rapuja - Viikkosavo selvitti, millaisia ovat kaupunginhallituksen jäsenet horoskooppimerkkien perusteella

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut