Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden kuopiolainen ehdokkaat on valittu - Äänestä suosikkiasi

Kaupunkilehti Viikkosavon Vuoden kuopiolainen 2021 -ehdokkaat on valittu.

Äänestysaikaa on keskiviikkoon 8. joulukuuta saakka. Voittaja julkistetaan ja esitellään vuoden viimeisessä 29. joulukuuta ilmestyvässä Viikkosavossa.

Lue alta tarkemmat kuvaukset ehdokkaista ja käy antamassa äänesi suosikillesi TÄÄLLÄ.

Yrittäjäkentältä ehdokkaana on Alahovin Viinitilan isäntä Risto Hallman, joka on omalla panoksellaan tehnyt Kuopiota tunnetuksi huolehtimalla Vaajasalon jäätiestä kymmeniä vuosia sekä Ketoinen-leivän keskellä koronapandemiaa kehittänyt ja sillä valtakunnankin tietoisuuteen ponnahtanut, Ravintola King´s Crownin yrittäjä Niina-Marika Lahnavik-Hoffren, joka valittiin myös Vuoden Mirkuksi.

Mukana ovat myös Ravintolamestareiden toimitusjohtaja, Nuori johtaja -kunniamaininnalla 2020 muistettu ja Savon Nainen 2021 -tittelilläkin palkittu Eeva Mertanen. Mertanen vie kuopiolaista ravintolakulttuuria mutkattomasti ja hyvällä yhteishengellä eteenpäin.

Kauppahallissa sijaitsevan Espanjan Herkkujen yrittäjä Angel Silva ilahduttaa positiviisella asenteellaan, savolaisella palvelulla ja on loistava esimerkki maahanmuuttajan integroitumisesta suomalaiseen yhteiskuntaan.

Saimme lukijoiltamme lukuisia mainioita vinkkejä.

Bloggaaja, yrittäjä Laura Puntila on kertonut rohkean avoimesti naisten kohtaamasta seksualisoinnista työelämässä. Hän puhuu voimakkaasti tasa-arvon ja yhdenvertaisen kohtelun puolesta ja heittää itsensä likoon tärkeiden aiheiden puolesta.

KomeroFoodin toimitusjohtaja, Suomalainen menestysresepti 2021 -kilpailussa menestynyt Pekka Nuutinen näyttää esimerkillään, kuinka tahto ratkaista itseä vaivaava ongelma, voi parhaimmillaan johtaa upeaan menestykseen.

Maailmallakin menestynyt, moneen kertaan palkittu valokuvaaja Antti Karppinen on ilahduttanut huikeilla luovilla kuvillaan jo vuosia.

Kulttuurin saralta mukana Vuoden kuopiolainen -kisassa ovat pitkän uran tehnyt kapellimestari ja pakinoitsijanakin kiitelty Atso Almila sekä Kuopion Komediafestivaalin tuottaja, yrittäjä, juontaja Juha Jylhäsalmi, joka naurattaa työkseen ja tekee hyvää. Haastavasta koronapandemiasta huolimatta hän on tuonut ihmisille iloa niin stand upin kuin Positiivisten uutisten kansanradion myötä.

Mukana kulttuurin puolelta ovat myös Kuopio tanssii ja soi -festivaalin toiminnanjohtajan tehtävistä eläkkeelle jäänyt ja kultaisen kunniamerkin pitkästä työstään kuopiolaisen kulttuurikentän edistämiseksi saanut Anna Pitkänen.

Kisassa annettiin tuolloin ennätykselliset 3 323 ääntä.

Mukana on Kuopion kaupunginteatterissa pitkän ja upean uran, sekä laulajanakin syvästi ihmisiä koskettava, näyttelijä Ritva Grönberg sekä ansioitunut kuorojen vetäjä ja lauluvalmentaja Jaana Turunen. Turunen on kahtena vuotena peräkkäin järjestänyt kaikille avoimet Kuorojen venetsialaiset, jotka ovat keränneet tuhansia kuulijoita.

Anya Productionsin luova johtaja ja Minnan Canthin talo ry:n toiminnanjohtaja Anja Lappi vaalii arvokasta kulttuuriperintöä Kuopioss a.

Urheilun areenoita edustavat KuPSin huikean kauden valmentanut ja koko seurayhteisön henkeä nostanut Simo Valakari ja Puijon Hiihtoseuran hiihtäjätähti Perttu Hyvärinen.

Urheilusta mukana on myös amerikkalaisen jalkapallon pelaaja, Kuopio Steelersin menestykseen vahvasti vaikuttanut pelinrakentaja Joey Bradley ja kansainvälisen uran tehnyt paluumuuttaja ja KalPan oma kasvatti Tuomas Kiiskinen.

Sosiaali- ja terveyssektorilta ehdolla on terveyskeskuksen ylilääkäri Pauliina Sulku, joka on tehnyt kovasti töitä koronan kanssa saadakseen kaupunkilaiset pysymään turvassa.

Tosi-tv -maailmasta mukana on Big Brother -ohjelmana osallistunut Pekka Koponen, joka varmasti jakaa tunteita, mutta on myös ilahduttanut katsojia välittömällä ja aidolla asenteellaan .

Kauneuden saralta mukana on Miss Suomen ensimmäinen perintöprinsessa, Laura Hautaniemi, joka pitää yllä positiivista elämänasennetta ja antaa hyvää esimerkkiä terveellisestä elämästä.

Vuoden kuopiolainen -äänestyksestä on kehittynyt jo tuttu ja odotettu perinne, sillä Vuoden kuopiolainen valitaan nyt 9. kertaa. Vuonna 2020 Vuoden kuopiolaiseksi valittiin Citypörssin kirpputoriyrittäjä Jani Sinervirta. Viikkosavon järjestämässä kisassa annettiin tuolloin ennätykselliset 3 323 ääntä.

Vuonna 2019 kuopiolaiset äänestivät Vuoden kuopiolaiseksi Lukukoira Sylvin Viikkosavon ja Kuopion Kaupunkilehden äänestyksessä.

Tänä vuonna mukana äänestyksessä on ihmisiä, jotka ovat tuoneet Kuopiota tutuksi muualla sekä ihmisiä, jotka ovat omalla toiminnallaan ilahduttaneet ja vaikuttaneet positiivisesti muihin sekä kaupungin ilmapiiriin.

Saimme lukijoiltamme lukuisia mainioita vinkkejä ja perusteluja, kenet kannattaisi ottaa mukaan äänestykseen. Perinteiseen tapaan ehdokkaita on valittu äänestykseen yhteensä 20 lukijoiden lähettämien ehdotusten ja toimituksen tekemien valintojen perusteella. Edit: 3.12.2021 kello 8.13, korjattu äänestyksen päättymispäivä keskiviikoksi.