Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essi auttaa muita lapsia – Hän ohjaa Kuopion perheentalolla keppihevosiltoja ja on samalla Pelastakaa Lapset ry:n nuorin jäsen

Kuopiolainen Essi Ukkonen (9) on jo muutaman kerran ohjannut keppihevosten valmistamista Kuopion Perheentalolla. Samalla hän on myös Pelastakaa Lapset ry Kuopion osaston nuorin jäsen.

Essi itse kertoo innostuneensa keppihevosharrastuksesta ensimmäisellä luokalla.

– Mun kaverit on ihan kepparihulluja ykkösluokalla ja sain sitten itsekin lahjaksi kepparin. Minulla on yhteensä kuusi kepparia, joista kolme on sukkakepparia, muut oikeita, hieman parempia keppareita. Lempikepparini on tällä hetkellä Zikalinda, jonka nimestä en oikein itsekään tiedä, miten se kirjoitettaisiin, keppareista ja myös oikeista hevosista tykkäävä Essi nauraa.

Kotona Essi rakentaa keppihevosratsastukseen esteitä isänsä kanssa. Koulussa taas kavereiden kanssa. Esteitä tehdään myös Essin keppari-illoissa. Illoissa Essi neuvoo, auttaa ja ohjaa keppareiden tekemisessä ja esteiden rakentamisessa.

– Teen vähän kaikkea. Olen saanut illoissa uusia kavereita, eikä ole tarvinnut yksin hyppiä esteitä. Kotona korkein este on ollut 90 senttimetriä. Olen itse hypännyt ilman kepparia 80 senttimetrin esteen. Jos olisin hypännyt kepparin kanssa, olisin varmasti kaatunut. Tämä on kiva harrastus.

Idea keppihevosilloista perheentalolla tuli Essin äidiltä, Liisa Törniltä, joka on Kuopion Perheentalon koordinaattori. Samalla Essi halusi liittyä jäseneksi.

– Äiti ehdotti sitä. Halusin myös liittyä jäseneksi, koska silloin auttaa vähävaraisia lapsia. Annan äidille kympin, jolla hän maksaa jäsenmaksun.

Liisa Törni kertoo, että tämän vuoden osalta Essin keppihevosillat on pidetty.

Suunnitelmissa on, että iltoja järjestettäisiin uudestaan taas ensi vuoden puolella sillä keppariharrastajia on paljon ja illat ovat olleet suosittuja.

– Moni on tykännyt siitä, että illat sopivat koko perheelle ja ettei tarvitse sitoutua mihinkään. Voi tulla kerran tai vaikka joka kerta. Illoissa pääsee tosiaan tekemään kepparin, tai voi ottaa mukaan oman kepparin ja ratsastaa sillä. Lisäksi tarjolla on iltapalaa. Itse olen äitinä ylpeä, että Essi on tätä kautta saanut kokea osallisuuden tunnetta ja vieläpä päässyt itse toteuttamaan asioita. Illat ovat osa Vanhemmuuden tuki -hanketta.

Keppihevosilloista ja muusta Pelastakaa Lapset ry:n toiminnasta saa Perheentalon verkko- ja Facebook-sivuilta.