Katsomossa | Rytmi ja eloisuus ilostuttivat konsertissa – Kausikonsertin arvioinut Tarja Pajunen: ”Tunnelma tarttui kuulijaankin”

Positiivinen, virkistävä ja hyvän unen antanut kokemus. Näin voisi kiteyttää kuopiolaisen psykologi, psykoterapeutti Tarja Pajusen mietteet kaupunginorkesterin kausikonsertista.

– Tykkäsin tosi paljon. Musiikissa minulle tärkeintä on kokonaisvaltainen kokemus. Konserttia johtanut kapellimestari Rebecca Miller vei musiikkia niin vimmalla eteenpäin, että tunnelma tarttui väkisin kuulijaankin, hän luonnehtii.

– Kapellimestari punaisissa kiiltävissä kengissään toi saliin sellaista rytmiä ja eloisuutta, joka oli niin innostavaa, että olisi tehnyt mieli liikkua itsekin. Myös muutama soittaja kuten ensiviulisti liikehti hyvin eläväisesti musiikin mukana, ja se oli hyvin vaikuttavaa sekä valloittavaa.

Tarja kertoo lähteneenä konserttiin hyvin väsyneenä pitkän työpäivän jälkeen. Hän sanoo sulkeneensa silmänsä hetkeksi esityksen puoliajalla, mutta virkistyneenä toisella puoliajalla.

– Kotona ajattelin, että väsymykseni takia unen päästä kiinni saaminen voisi olla vaikeaa ja että näkisin paljon unia. Nukuinkin aivan loistavasti syvää unta ja ajattelin, että konsertilla saattoi olla asiaan merkitystä. Sain rauhoitettua mielentilani, hän pohtii.

– Edellisestä klassisen konsertin seuraamisestani oli ehtinyt jo vierähtää pitkä aika. Aion ehkä nyt jatkossa hyödyntää tarjontaa.

Musiikkiteatteria Tarja Pajunen on seurannut viime vuodet innolla, sillä hänen musiikkiteatteria Tampereella opiskeleva poikansa Samuli Pajunen on esiintynyt jo useissa musikaaleissa.

– Ehkä tämän takia kiinnitän entistä enemmän huomiota esityksen kokonaisuuteen aina vaatetusta, ryhtiä ja liikehdintää myöten. Kaikki kolme lastani ovat käyneet Haapaniemen musiikkiluokan ja soittaneet Haapaniemen Nuorisopuhallinorkesterissa, hän mainitsee.

– Musiikkiluokkalaisten vanhemmuuteen liittyivät narikkavuorot Kuopion Musiikkikeskuksella, joten tätä kautta olen aikoinaan kuunnellut paljon talon konsertteja sivusta. Myös nuorten konsertteja olen kuunnellut paljon ja ihaillut nuorten muusikkojen taitojen kehittymistä sekä osaamista.

Kaupunginorkesterin kausikonsertissa 2.12. kuultiin Samuel Coleridge-Taylorin Pieni konserttisarja op. 77, Zoltán Kodályn Galántan tanssit ja Antonín Dvořákin 7. sinfonia.

Juttupalsta

Katsomossa

Katsomossa on uusi juttupalsta, jossa kuopiolaiset arvioivat paikkakunnan kulttuurielämyksiä.

Katsomossa istutaan niin teattereissa kuin konserttisaleissa sekä muissa kulttuuririennoissa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut