Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tanssinopettajaopiskelijoiden koreografioita ihmisyydestä – Jokainen on tehnyt oman teoksensa – Tunnelmia ja näkökulmia liikkeeseen

Savonia-ammattikorkeakoulun tanssinopettajaopiskelijoiden itse tekemiä koreografioita nähdään TEOT-illoissa ITAK-näyttämöllä 9.–12. joulukuuta.

Opiskelijat ovat päässeet suunnittelemaan soolo- ja ryhmäteoksia, joita esittävät muun muassa Savonian tanssin ja taidelukio Lumitin opiskelijat. Esityksissä käsitellään erilaisia ihmisyyteen liittyviä aiheita, kuten millaista on kohdata ihminen, ottaako joku vastaan, jos kaadun, onko kaikki turhaa ja elämä kaoottista?

Esityksen kokonaisuudet koostuvat useista eri koreografioista. Jokainen opiskelija on tehnyt oman teoksensa. Esityksissä voi nähdä eri tyylilajeja ja liikkeen monimuotoisuutta.

– Yhtä teemaa ei ole, sen sijaan ehkä erilaisia tunnelmia ja näkökulmia tanssiin sekä liikkeeseen, tekijät kuvailevat.

Myös musiikin eri genret ovat koreografioissa esillä. Mukana on noin 30 tanssijaa.

Kokonaisuuden valmistaminen on ollut mielekäs matka.

Esitykset ovat identtisiä.

– Kivaa on ollut se, että saa tehdä sataprosenttisesti sitä, mikä itseä kiinnostaa. Oman teoksen tekemisessä on ollut vapaat kädet. Prosessi opettaa paljon, kun voi huomata, miten oma idea toimii ja miten se muokkautuu yhdessä tanssijoiden kanssa prosessin aikana. Haasteena on harjoitustilojen ja ajan vähyys, tekijät kertovat.

TEOT-esityksiin on vapaa pääsy. Paikkoja voi varata ennakkoon viimeistään vuorokautta ennen kutakin esitystä sähköpostilla: joulukuunteot21@gmail.com.

– Suosittelemme esitystä kaikille liikkeestä ja tanssista kiinnostuneille, tanssijat toteavat.

Suositusikä esityksiin on 12 vuotta. Tapahtumassa on maskisuositus. Esitykset ovat identtisiä torstaina ja lauantaina sekä perjantaina ja sunnuntaina.

Teot on ITAK-näyttämöllä järjestettävä vuosittainen tapahtuma, jossa Savonia-ammattikorkeakoulun tanssinopettajaopiskelijat esittävät omia teoksiaan koreografian opintojaksolta.

Esitykset to 9.12. klo 19, pe 10.12. klo 19, la 11.12. klo 19 ja su 12.12. klo14 osoitteessa Suokatu 42. Esityksen kesto on noin tunti.