Hyvän mielen joulukasseja kerätään jälleen Varkaudessa – Kassien sisältöjä tasataan tarvittaessa ennen lahjoituksen saajalle viemistä

Varkauden kaupunki järjestää yhdessä K-Citymarketin, Prisman ja Tokmannin kanssa jo perinteeksi muodostuneen Hyvän mielen joulukassi -kampanjan, joka kestää 15. joulukuuta saakka.

Kampanjan suojelijana toimii apulaiskaupunginjohtaja Joonas Hänninen.

Kampanjan tavoitteena on edellisten vuosien tapaan osallisuuden, yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen lisääminen sekä hyvän joulumielen tuottaminen, tiedotteessa kerrotaan.

Kampanjaan voi osallistua kaupassakäynnin yhteydessä. Kumppanikaupoissa on aulassa kampanjatelineet, joista löytyvät ohjeet. Telineestä otetaan kassi, jonka sisällä on ostoslista, jossa on esimerkkejä tuotteista, joita voi lahjoittaa. Tuotteet maksetaan kassalla, pakataan kassiin ja kassi jätetään kaupan infopisteeseen.

Kaupungin työpaja kerää lahjoituskassit ja hoitaa ne edelleen jakelijoille.

Kassien sisältöjä tasataan tarvittaessa ennen lahjoituksen saajalle viemistä. Lahjan saaja otetaan huomioon kassin sisällön mukaisesti.

Kasseja voi myöhemmin käyttää ostoskasseina.

Jakelijatahoina mukana ovat kaupungin sosiaalitoimen, päihde- ja mielenterveyspalveluiden sekä kotihoidon lisäksi Varkauden evankelisluterilainen seurakunta, Perheentalo, SPR paikallisosasto ja Savon Koti. Uutena mukaan tulijana on nuorten Ohjaamo. Kampanjan kassit ja kassien telineet, jotka ovat kampanjan ajan kaupoissa, on valmistanut työpaja. Näin kampanjassa on otettu huomioon myös työllisyys.

Kasseja voi myöhemmin käyttää ostoskasseina, joten näin kampanjassa on mukana myös ekologinen näkökulma. Kasseja on ollut jakelussa myös aiempina vuosina ja lisäksi niitä on ollut saatavilla kaupungin Olohuoneella, joten kasseja on jo laajasti käytössä.

Uutena asiana tänä vuonna kampanjassa on, että tuotteita voi ostaa myös laajemmin, muistakin kuin mukana olevista kaupoista. Ostettavissa tuotteissa pitää ottaa huomioon samat rajoitukset kuin suoraan kasseihin ostettavissa tuotteissa. Lahjoitettaviin tavaroihin ei saa ostaa kylmäsäilytystä tarvitsevia tuotteita tai mitään pilaantuvia tuotteita.

Ostetut tuotteet voi toimittaa kampanja-aikana kaupungintalon aulapalveluun tai Olohuoneelle, josta ne toimitetaan Työpajalle. Työpajalla lahjoitukset lajitellaan kasseihin.

Työllisyyspalveluiden tiimivastaava Pia Hedman ja työpajatoiminnan vastaava ohjaaja Kirsi Ryynänen-Markkanen Varkauden kaupungilta kertovat, että kampanja järjestetään nyt neljättä kertaa. Välissä oli Hyvän mielen apukassi-kampanja.

– Viime vuonna kasseja tuli kaupoista jaettavaksi 262 kappaletta, joista tasaamalla ja kasaamalla jakoon saatiin 289 kassia, he valottavat.

– Vuonna 2019 saimme kaupoista 272 hyvin täynnä tavaraa ollutta kassia, joista tasattiin uusia, ja jaossa oli lopulta 385 kassia. Vuonna 2018 kasseja kaupoista kertyi 304 kappaletta, he luettelevat.

– Korona-aika on vaikuttanut selkeästi vuoden 2019 jälkeen, ja suhteellisen hiljakseen on tänä vuonna kampanja alkanut. Toivottavasti se vilkastuu loppua kohti.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut