Puijolla voi nyt paistaa makkaraa – Pop up -laavua kokeillaan talven ajan stadionin tuntumassa, Ylä-Antikkalaan rakentuu pysyvä ja esteetön laavu

Laavu sijaitsee hiihtostadionin rakennusta vastapäätä metsäisen rinteen alla noin 50 metrin päässä Puijon portailta. Metsurit Pasi Asikainen ja Auvo Lempinen asensivat laavun tykötarpeineen paikoilleen. Yrittäjä Ari-Pekka Pöyhönen Puijolta seurasi tilannetta vieressä. Päivi Taskinen-Kekki
Päivi Taskinen-Kekki

Päivi Taskinen-Kekki

Viikkosavo (24.11.) uutisoi, kuinka moni Puijon kävijä on ihmetellyt, miksi Puijon ala-alueella stadionin tuntumassa ei pääse paistamaan makkaraa.

Retkeilijöiden ja kuntoilijoiden toiveeseen on nyt vastattu, sillä Puijon monttuun, hiihtostadionia vastapäätä metsäisen rinteen alaosaan on saatu kaikkien käytössä oleva laavu.

– Meillä on metsätoimen varikolla Kumpusaaressa ollut tallessa kaksi siirrettävää laavua, joista toinen on ollut säännöllisesti joka talvi jäämaratonradan vieressä Vasikkasaaren kupeessa ja toista on käytetty erilaisissa tapahtumissa säännöllisen epäsäännöllisesti, kaupunginmetsähoitaja Seppo Jauhiainen taustoittaa.

– Nyt kun tällainen tarve on tuotu vahvasti esille, niin ajattelimme, että ollaanpa ketteriä ja laitetaan Puijon rinteeseen pop up -laavu. Kokeillaan ja katsotaan tämä talvi, miten homma toimii.

Koneurakoitsija Harri Hiltunen nosti laavun traktorin perävaunusta Puijon rinteen juurelle. Päivi Taskinen-Kekki

Laavu kuljetettiin paikalle perjantaina aamulla metsävarusteisella maataloustraktorilla, jossa on hydraulinen kourakuormain.

Puijonnokan laavu ja Pölhön grillikatos ovat suosituimpia.

Puut tuotiin paikalle kaupungin toimesta.

– Juhlalliset avajaiset ovat tulossa myöhempänä ajankohtana, Seppo Jauhiainen mainitsee.

– Toivomme laavulle ahkeraa käyttöä ja pyrimme saamaan ihmisiä liikkeellä ja ulkoilemaan, jotta he pysyisivät terveinä ja virkeinä. Se on meidän perimmäinen tavoitteemme.

Jauhiainen muistuttaa kaupunkilaisia roskattomasta retkeilystä.

– Meillä on vahvana toivomuksena samalla tavalla kuin kansallispuistoissa, että jos on jaksanut makkarapaketin paikalle kantaa, niin pakettiroskat on pieni vaiva ottaa mukaan ja viedä kotiroskikseen.

Laavu, penkit ja tulisija sekä koivuklapit löysivät paikkansa Puijolta. Päivi Taskinen-Kekki

Ylä-Antikkalaan on tulossa pysyvä laavu ensi keväänä

– Toivalan metsäkoulun hirsikurssi on rakentanut laavua ja perustustyöt ovat olleet Ylä-Antikkalassa käynnissä, Seppo Jauhiainen valottaa.

– Laavu asennetaan ja viimeistellään keväällä ja siitä tulee esteetön. Laavu sijoittuu Konttilantien oikealle puolelle. Vasemmalla puolella on frisbeegolfin pelaajien punainen koppi.

Jauhiainen kertoo, että kaupunki pyrkii laavujen sijoittamisella vastaamaan retkeilypaikkojen kovaan kysyntään, joka on kasvanut koronaepidemian aikana.

– Puijonnokan laavu ja Pölhön grillikatos ovat suosituimpia kohteitamme tällä hetkellä. Välillä ihmisiä on ollut paikoilla jonoksi asti.

Kommentoi