Minun kaupunginosani | Kuin Tampereen Pispala! – Seija Kesonen asuu 28 talon asuinalueella Puijon puolen Peipposella

Kemilänrinne, Peipposenrinne vai Puijon puolen Peipponen. Rakkaalla, 28 asuintalon alueella on monta nimeä, mutta niistä ehkä oikein ja käytetyin on viimeisin: Puijon puolen Peipponen.

Seija Kesonen on asunut Puijon puolen Peipposella miehensä kanssa 30 vuotta. Idyllinen, Tampereen Pispalaan verrattavissa oleva alue on hyvin lähellä keskustaa, mutta rehellisyyden nimissä, ei sinne varmasti vahingossa eksy, vaikka se on ihan Kallantien vieressä.

– Moni sanoo, ettei ole ikinä käynyt täällä. Enkä ollut itsekään ennen kuin muutimme. Kyllä tämä koko alue on vähän sellainen pieni yllätys.

Ennen Peipposta Seija puolisoineen asui Kelloniemessä. Kun perhe kasvoi, pariskunta kaipasi omakotitaloon.

He kiersivät näytöissä kahden vuoden ajan, kunnes lehdessä osui silmään pienen pieni ilmoitus.

– Polkupyöräilin perheen pienimmän kanssa katsomaan tätä ja ihastuin heti. Sanoin miehelle, että tämä on meidän koti. Tehtiin tarjous, joka ei mennyt läpi. Ilmeisesti muita ottajia ei kuitenkaan ollut, ja myyjät sitten kuitenkin lopulta hyväksyivätkin sen.

Koko alue on vähän sellainen pieni yllätys.

Seija sanoo, että Tiaisenpolulla sijaitsevaan taloon muutto tuntui heti siltä, että he tulivat kotiin. Talossa on 3 kerrosta, joten vanhemmat ja 4 lasta sopivat sinne vaivatta.

Iso piha puutarhoineen rinteessä viehätti myös. Talo oli kuitenkin lopulta se, mikä ratkaisi.

– Sijainti tuli vasta sen jälkeen. Mutta ehdottoman hyvää tässä oli se, ettei lasten tarvinnut vaihtaa koulua vaan he saivat jatkaa Pohjantien koulussa.

Puijon puolen Peipposessa ehdottoman hyvää on rauha ja pienen asuinalueen yhteisöllisyys eli hyvät naapurit. Keskusta on lähellä ja ihan vierestä löytyy kauppa ja huoltoasema.

Naapurit ovat tuttuja ja pidämme terveellä tavalla toisistamme huolta.

Eli jos joku vaikka lähtee reissuun, niin seurataan ettei pihassa liiku hämäriä kulkijoita. Ja on sitä joskus hoidettu naapurin kissaakin.

– Olimme molemmat keskustassa töissä, eikä töihin ollut pakko mennä autolla. Alue on äärimmäisen rauhallinen, eivätkä Kallantienkään äänet kuulu sisälle.

Kaikkein tärkein on kuitenkin omalla takapihalla: Puijon metsät.

– Täällä on todella isot tontit. Naapuri ei ole kiinni omassa seinässä. Pihassa näkee vaikka millaisia eläimiä ja lenkille metsään pääsee suoraan.

Jos jotain Seija alueelleen kaipaisi niin latua Puijon ympäri, jolloin hän pääsisi omalta takapihalta hiihtämään.

Se olisi hänelle unelmien täyttymys. Nyt hiihtoa harrastava Seija kävelee pesäpallostadionille ja Antikkalaan sivakoimaan.

– Latua kaavailtiin Puijon ympäri vuonna 2013, mutta sitten se ei tullutkaan. Tiedän osan alueen asukkaista pelkäävän, että ladun myötä pysäköinti lisääntyisi tien päähän, mutta ei siihen montaa autoa sovi, joten en usko, että se olisi ongelma. Ei täältä muuta puutu.

Juttusarja

Minun kaupunginosani

Minun kaupunginosani on uusi juttusarja, jossa esitellään Kuopion kaupunginosia asukkaiden silmin.

Mukaan haastateltavaksi voi ilmoittautua sähköpostilla: toimitus@viikkosavo.fi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut