Puijon mäenlasku koneellistuu – Lontoolainen Jack McSweeney: ”Puijon talvimaisema muistuttaa Bond-elokuvista tuttua Alppimaisemaa

Puijo Peak Oy:n toimitusjohtaja Pekka Niemelä oli tiimeineen viimeistelemässä ennen joulua lakialueen liikuntapaikkoja. Nykyisin Puijolla on aktiviteetteja ympäri vuoden. Pian mäenlaskukin onnistuu ilman lähettäjää. Niemelä korostaa koronaturvallisuutta ulkoilmalajeissa, joita voi harrastaa omalla porukallaan.

– Tapanina Puijon lakialueella on avattu kaksi snow tube -mäenlaskukourua. Nyt mäkeen lähettää henkilö, joka huolehtii turvaväleistä, mutta pian saamme hydraulisen alustan, ”sliderin”, joka koneellisesti asettaa rengaspulkan paikalleen. Laite lisää koronaturvallisuutta, kun lähettäjää ei tarvita.

Puijolla voi vaeltaa myös pitkin yllätysten polkua, ajaa e-fatbikellä, juosta tai kävellä Puijonnokan ympäri Konttilan maatilalle ja takaisin tornille. Koiravaljakkoajelut käynnistyivät tapanina.

Paljasjalkalainen lontoolainen, Notting Hillin kaupunginosassa syntynyt Jack McSweeney (29) pääsi testaamaan Niemelän ja hänen verkostonsa kehittämiä aktiviteetteja. Videotuottajana työskentelevä mies halusi katkaista kovatahtisen työputkensa Puijon eksoottisissa maisemissa.

– En ole koskaan kokenut aikaisemmin miinus 17 asteen lämpötilaa, mikä tuntui aluksi valtavalta shokilta. Lontoossa lämpötila on alhaisimmillaankin vain miinus 5 astetta ja silloin pysyn visusti sisätiloissa, sanoo McSweeney.

Jackin mieltä lämmittivät satumaisen kauniit Puijon talvimaisemat lumihuurteisine kuusineen. Vastaavaa näkyä hän vertasi näkemäänsä Bond-elokuvaan.

Virtuaalinen mäkihyppy tuntui vatsassa asti ja päässä huimasi.

– Tällaista maisemaa en ole ennen nähnyt muualla kuin Bond-elokuvassa, joita on kuvattu Alpeilla. Lumisen metsän kauneutta ja hiljaisuutta ei voi kokea Lontoossa.

Jackin ilmeet vaihtelivat naurusta kauhuun, kun hän laski pitkin snow tube -mäkeä ja kokeili virtuaalista mäkihyppyä.

– Virtuaalinen mäkihyppy tuntui vatsassa asti ja päässä huimasi. Laseilla sai todentuntuisen kuvan, miten hullu extreme-laji mäkihyppy on. Muistan ikäni, miltä tuntuu kiitää 130 metriä ilmassa suksilla.

Mäen laskun jälkeen Jack nousi torniin glögille ja huomasi yläilmoissa, että Kuopio on järvien ympäröimä kuin saari ja miten tässä saaressa on paljon metsää.

– Torni muistutti BT-tornista Lontoossa. Myös siellä on pyörivä ravintola, mutta näkymä on tietenkin hyvin erilainen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut