Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

BB-tähti, ensihoitaja Pekka Koponen on Vuoden kuopiolainen 2021 – "Kannetaan savolaisuuttamme, juuriamme ja murrettamme ylpeästi eikä häpeillä sitä, että tullaan Kuopiosta"

Menneen syksyn Big Brother Suomi -tositelevisio-ohjelmasta tuttu ja ensihoitajana työskentelevä Pekka Koponen (28) on voittanut Viikkosavon Vuoden kuopiolainen 2021 -äänestyksen.

Jo 9. kertaa järjestetyssä, perinteeksi muodostuneessa kilpailussa annettiin tänä vuonna yhteensä 2 175 ääntä, joista Koponen nappasi ylivoimaisen 463 äänen potin. Omaa suosikkiaan sai tänäkin vuonna äänestää netissä.

Äänensä antaneet kehuivat Koposen persoonaa ja sanavalmiutta perusteluissaan.

– Aivan valloittava persoona, eikä jutut lopu kesken. Tuo Kuopiolle positiivista kuvaa eikä häpeile tekemisiään. Osaa olla oma itsensä ja heittäytyä, perusteluissa todetaan.

– Loistava iloinen persoona. Tekee upeaa työtä ensihoitajana. Lämminsydäminen ja huumorintajuinen, ottaa muut ihmiset huomioon.

Aikoinaan myös säästä puhumisen maailmanmestaruuden Kuopion torilla voittanut Pekka Koponen kertoo olevansa iloinen ja otettu Vuoden kuopiolainen 2021 -tunnustuksesta.

Aivan valloittava persoona, eikä jutut lopu kesken.

– Tuntuu todella kivalta saada tällainen kunnianosoitus. Big Brother -talossakin toin esille savolaista rentoa elämänasennetta. Sitä, että eletään ihan täysillä, mutta ei oteta elämää liian vakavasti, vaan mennään rennon letkeällä otteella eteenpäin, hän luonnehtii.

Koponen vietti BB-talossa yhteensä 11 viikkoa.

– Tipuin juuri ennen viimeistä finaaliviikkoa, jolle eteni 5 henkilöä. Vuoden kuopiolainen -kisassa olen ollut kerran aikaisemmin ehdolla, ja silloin taisin sijoittua viidenneksi tai kuudenneksi, hän muistelee.

– Jaoin ohjelmassa aika voimakkaastikin mielipiteitä ja olin usein myös häätöäänestyksessä, mutta kysehän on pelistä, jota pitää pelata ja mukana oli kovia kanssakilpailijoita, joille piti yrittää pärjätä.

Koponen oli ehdolla viime kesän kuntavaaleissa, mutta ei tullut valituksi ja hän kertoo olevansa nyt ehdolla aluevaaleissa.

Jaoin ohjelmassa aika voimakkaastikin mielipiteitä

Keikkatyö ensihoitajana vie Pekka Koposta Pohjois-Savon lisäksi työtehtäviin esimerkiksi Pohjois-Karjalaan, Keski-Suomeen ja Lappiin.

– Ensimmäiset ensihoitokeikat ajoin viitisen vuotta sitten. Opiskelin ensin lähihoitajaksi ja suuntauduin opinnoissani ensi- ja akuuttihoitoon. Sitten hain ja pääsin Savonia-ammattikorkeakouluun opiskelemaan ensihoitajaksi. Valmistuin puolitoista vuotta sitten, Koponen kertoo.

– Auttaminen on aina kivaa, ja potilailta saaduista kiitoksista tulee aina hyvä mieli. Lapsena halusin poliisiksi, mutta lähihoitajakoulutuksessa oivalsin, etten halua vääntää ihmisten kanssa vaan auttaa hoitoalalla.

Kuopiolaisuus on Koposen mukaan sitä, että ihmisille hymyillään ja heidän kanssaan rupatellaan.

– Kannetaan savolaisuuttamme, juuriamme ja murrettamme ylpeästi eikä häpeillä sitä, että tullaan Kuopiosta. Ollaan ylpeitä kaikista hienoista savolaisista ominaisuuksistamme, pysytään nöyrinä mutta ei nöyristellä, Koponen kiteyttää.

Voin käydä välillä muualla, mutta Kuopioon aina palaan.

– Kuopiossa on mukavaa maalaiskaupungin tuntua, mutta täältä löytyvät kattavasti kaikki palvelut, ja kaupunki kehittyy koko ajan. Voin käydä välillä muualla, mutta Kuopioon aina palaan, sillä sydämeni on vahvasti Kuopiossa.

Instagramissa Koponen esiintyy nimellä kuningaskoponen, ja hänen livelähetyksensä ovat kertomansa mukaan keränneet parhaimmillaan lähes 20 000 toistoa.

– Pyrin kerran viikossa järjestämään puolen tunnin mittaisen livelähetyksen, jossa keskustellaan jostakin ajankohtaisesta aiheesta ja jossa ihmiset voivat esittää minulle kysymyksiä.

K atso Pekka Koposen kiitostervehdys Viikkosavon Instagram-tililtä tai TÄSTÄ linkistä.