Valmiissa firmassa pääsee heti pyörittämään bisnestä – Omistajanvaihdosten asiantuntija: ”Yritys kannattaisi myydä siinä vaiheessa, kun itse on vielä terässä”

Kuopion seudulla lukuisat yritykset ovat nyt tai tulevaisuudessa vailla uutta omistajaa.

– Viime vuonna omistajanvaihdospalveluamme käytti 140 pohjoissavolaista asiakasta, joista 61 asiakasta oli Kuopiosta ja 12 Siilinjärveltä, omistajanvaihdospalvelun palveluvastaava Ninja Vepsäläinen Savon Yrittäjistä kertoo.

– Kuopiossa asiakkaistamme suurin osa oli yrityksen myyntiä kaavailevia. Yrityksen ostamista miettiviä oli puolenkymmentä ja sukupolvenvaihdosta suunnittelevia muutama. Käytännössä siis noin 50 yritystä on tulossa myyntiin tai on jo myynnissä.

Savon Yrittäjissä omistajanvaihdospalvelua on tarjottu jo vuosien ajan.

– Viimevuotinen hanke oli seudun kuntien, Savon Yrittäjät ry:n ja Pohjois-Savon Liiton rahoittama ja vuoden alusta alkanut uusi, aina vuoden 2023 loppuun kestävä hanke Euroopan sosiaalirahaston ja kuntien sekä Savon Yrittäjät ry:n yhteinen, kaikkiaan noin 400 000 euron arvoinen hanke, Vepsäläinen valottaa.

– Maksuton palvelu on tarkoitettu Pohjois-Savossa sijaitseville yrityksille ja pohjoissavolaisille yrittäjille ja henkilöille, jotka miettivät yrityksen myyntiä tai ostoa tai sukupolvenvaihdosta. Jatkis Omistajaksi ostamalla – Onnistuneita omistajanvaihdoksia Pohjois-Savossa -hankkeen yhtenä tavoitteena on saada yrityksen ostaminen varteenotettavaksi vaihtoehdoksi yrityksen perustamiselle.

Osalla se kuuluu jo osana urasuunnitelmaan ja on oikein status ja niin sanotusti cool-juttu .

Viestiä jo olemassa olevista yrityksistä on viety myös paikallisiin oppilaitoksiin.

– Yrittäminen on entistä kiinnostavampi vaihtoehto nuorten keskuudessa. Osalla se kuuluu jo osana urasuunnitelmaan ja on oikein status ja niin sanotusti cool-juttu, Ninja Vepsäläinen mainitsee.

– Jos miettii yleisesti firman ostamista vaihtoehtona, niin siinähän ovat jo asiakkaat ja yhteistyökumppanit valmiina ja pääsee pyörittämään heti bisnestä, mutta tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei voisi silti hankkia uusia kontakteja. Kun bisnestä tehdään persoonalla, pääsee vanhassakin yrityksessä luomaan uutta ja omaa, Vepsäläinen tähdentää.

Suurin osa tarjolla olevista yrityksistä on osakeyhtiöitä.

– Toimialoittain suurin ryhmä ovat palvelut kuluttajille, sitten palvelut yrityksille, kauppa ja rakentaminen. Henkilöstömäärältään suurin osa myytävistä on 2–5 henkilöä työllistäviä yrityksiä, ja 11–21 henkilöä työllistäviä on jopa enemmän kuin 6–10 henkilön firmoja, Vepsäläinen kertoo.

Arvon määritys ei kuitenkaan ole sama asia kuin kauppahinta .

– Kuljetus- ja sähköalan yritykset, kahvila ja koulutus sekä valmennuspalvelut ovat toimialoja, joita halutaan ostaa.

Palvelussa on tarkoitus kulkea koko polku loppuun saakka yrittäjää tukien.

– Asiakas tekee aluksi palvelutilauksen netissä, jonka jälkeen minä kirjaan asiakkaan tiedot asiakasrekisteriin ja soitan kartoituspuhelun, jossa selvitän palvelun tarpeen, jonka jälkeen sovin asiakkaalle tapaamisen omistajanvaihdosasiantuntijan kanssa, Ninja Vepsäläinen selostaa.

– Sitten omistajanvaihdosasiantuntijamme alkaa suunnitella omistajanvaihdosprosessia yhdessä yrittäjän kanssa. Keskeistä työssä on sanallisen ja numeerisen arvoanalyysin tekeminen.

Kun tilinpäätöksen luvut ovat jauhaneet laskentakaavioiden läpi, on saatu niin yrityksen substanssiarvo, tasearvo kuin markkina-arvo.

– Usein omistajanvaihdoksissa nimenomaan yrityksen ontuva arvonmääritys on ongelmakohta liian myöhään aloitetun prosessin lisäksi. Kun yrittäjä kitkuttelee liian pitkään, eikä välttämättä enää jaksakaan painaa entiseen malliin, niin yrityksen arvo voi laskea koko ajan ja lopulta ei ole enää mitään myytävää.

– Monesti yrittäjät myös ajattelevat lunastavansa yrityskaupalla palkinnon elämäntyöstään. Yritys kannattaisi myydä siinä vaiheessa, kun itse on vielä terässä.

Yrityskaupassa myyjä myy menneisyyttä ja ostaja ostaa tulevaisuutta.

– Siksi myyjän olisi hyvä miettiä ja kirjata ylös yrityksen tulevaisuudennäkymiä jatkajaa ajatellen, Vepsäläinen huomauttaa.

– Arvon määritys ei kuitenkaan ole sama asia kuin kauppahinta, johon vaikuttaa niin markkinatilanne kuin ostajan ja myyjän arvostukset. Vaihtaen saattaminen voi näkyä kompensaationa hinnassa, kun vanha yrittäjä jää vaikka vuodeksi töihin perehdyttämään uutta yrittäjää ja tutustuttamaan asiakkaisiin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut