"Se, että olen mukana on jo eräänlainen voitto minulle ja Suomelle" – Suomen viisuedustajaksi pyrkivä Isaac Sene laulaa asioista, jotka ovat tärkeitä ja aitoja

Suomen euroviisuedustajuudesta kilpailee tänä vuonna muun muassa Siilinjärveltä kotoisin oleva, Kuopiossakin asunut Isaac Sene. Senen mukaan aika tuntui oikealta astua isommin yleisön eteen.

– En ole ennen ollut ehkä niin tunnettu artisti Suomessa. Olimme puhuneet asiasta jo aikaisemmin, mutta viime vuoden elokuussa teimme lopullisen päätöksen lähettää biisi UMK:n raadille, hän taustoittaa.

– Olin vähän ounastellut, että minulla voisi olla hyvät mahdollisuudet päästä mukaan, mutta lokakuun lopussa tullut tieto siitä, että osallistun kisaan, oli silti aika pysäyttävä, Sene kertaa.

Katso Isaac Senen UMK-kisavideo alta:

Sene osallistuu kisaan itsensä ja tuottaja Alvar ”Yrjänä” Escartinin yhteistyössä tekemällä kappaleella Kuuma jäbä. Kappale ammentaa ideansa Senen mukaan hänen muunkin tuotantonsa tapaan hieman odottamattomista paikoista.

– Olin viettänyt hauskan illan, jonka aikana oli tapahtunut tämä stoori, josta laulan. Tajusin tämän siinä studiossa, että hei, minun on pakko laulaa tästä kuumasta jäbästä.

Ennen kaikkea Sene edellyttää musiikiltaan rehellisyyttä. Kuuma jäbä kertoo henkilökohtaisesta asiasta, joten sen lähettäminen Uuden Musiikin Kilpailuun jännitti hieman. Periaatteista ei kuitenkaan tingitä.

Kävi mitä kävi, nyt olen tavallaan osa viisuhistoriaa.

– Tässä tehdään ihmisille musiikkia, joten sama olla rehellinen. Se voi ehkä auttaa muitakin heidän omissa kipuiluissaan ja pohdinnoissaan: kun näkee, että hei, tuo tyyppi on käynyt läpi samoja asioita.

Vanhemmista Viisuista Sene muistaa Lordin ja Teräsbetonin, muuten kilpailut eivät juuri ole mieleen painuneet. Viime vuosina hän on kuitenkin alkanut kiinnostua kisoista.

– Niistä on tullut nuorten keskuudessakin suositumpia. Muutenkin sekä UMK:sta että Euroviisuista on tullut alusta, missä voi tavallaan päästä nollasta sataan.

Eniten Seneen on kuitenkin iskenyt euroopanlaajuinen viisufanien yhteisö.

– Se on se siistein juttu loppupeleissä. On niin omistautuneita ihmisiä. Katsoimme aiemmin reaktiovideoita Kuumaan jäbään – on ihmisiä Puolasta, Ukrainasta, Ranskasta, Venäjältä, jotka fanittavat Euroviisuja ja seuraavat eri maiden karsintoja. Tajusin vasta perjantaina, kun biisini julkaistiin, että kävi mitä kävi, nyt olen tavallaan osa viisuhistoriaa. Se on tosi siistiä.

Suomen viisuedustaja selviää helmikuun lopussa. Sene kuvaa tähänastisia kokemuksiaan eräänlaiseksi tunteiden vuoristoradaksi. Toisaalta hän luottaa omaan juttuunsa, toisaalta jännittää.

– Tietyllä tapaa voitto tulee joka tapauksessa. Se, että olen mukana on jo eräänlainen voitto minulle ja Suomelle – että minunkaltaiseni artisti on tuolla. Olen enimmäkseen innoissani. Toki jännittää, mutta olen valmis. Valmis lähtemään Italiaan, jos kisassa käy niin, ja jos ei käy niin olen valmis siihenkin, Sene arvioi.

UMK-finaali käydään lauantaina 26. helmikuuta.

Etusivulla nyt