Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Innovatiivisen ketoleipäsen kehittänyt Ketoinen Oy liittyy Kuopio Healthiin – Kuopiolaisyritys toivoo liittymisen poikivan tutkimusyhteistyötä

Ketogeenista, hiivatonta, gluteenitonta ja viljatonta leipästä valmistava Ketoinen Oy on hyväksytty ensimmäisenä ravitsemusalan yrityksenä osaksi Kuopio Healthia

Kuopio Health on yhteisö, joka on sitoutunut edistämään terveys-, hyvinvointi- ja ravitsemusalan osaamista, tutkimusta ja yhteistyötä.

– Siellähän ovat melkein kaikki Itä-Suomen lääketieteen toimijat, ja sitten me. Tämä välittää viestiä siitä, että tuotteemme ole vain trendileipä, vaan että meidät otetaan vakavasti myös lääketieteen puolella, Ketoisen osakas ja King’s Crownin yrittäjä Niina-Marika Lahnavik-Hoffren kertoo Viikkosavolle.

Moni asia tapahtui yhtä aikaa, kertoo Lahnavik-Hoffren. Kuopio Healthiin liittymisen lisäksi Ketoinen osallistuu Itä-Suomen yliopiston järjestämään tuotekehityskurssiin tuoteaihiollaan ja yritysasiantuntemuksellaan. Kurssin ohella vireillä on myös laajempaa tutkimusyhteistyötä.

– Kaikki hieman samaan aikaan haistoivat, että hei, tässä on tuote jota kannattaisi tutkia.

Kuopio Healthissa tapahtuvasta yhteistyöstä Lahnavik-Hoffren on erityisen innoissaan. Se, kuinka osallisuus verkostossa tulee käytännössä näkymään, on vielä avoinna, mutta hänellä on ideoita ja toiveita.

Meidät otetaan vakavasti myös lääketieteen puolella.

– Näkymät ovat hyvin valoisat ja laajat. Täältä löytyy varmasti myös yrityksiä, joiden kanssa ei ole edes keksinyt kuvitella tekevänsä yhteistyötä.

– Olen itse painottanut, että haluan ehdottomasti tutkittavaksi sen, kuinka meidän leipämme vaikuttaisi diabetespotilaiden elämänlaatuun. Sama juttu suolistosairauksien kanssa, Lahnavik-Hoffren mainitsee.

– Nämä ovat ongelmia sekä Suomessa että kansainvälisesti, ja jos niihin löydettäisiin ratkaisuja yhdessä, niin mikäs sen parempaa, hän summaa.