Ketogeenista, hiivatonta, gluteenitonta ja viljatonta leipästä valmistava Ketoinen Oy on hyväksytty ensimmäisenä ravitsemusalan yrityksenä osaksi Kuopio Healthia
Kuopio Health on yhteisö, joka on sitoutunut edistämään terveys-, hyvinvointi- ja ravitsemusalan osaamista, tutkimusta ja yhteistyötä.
– Siellähän ovat melkein kaikki Itä-Suomen lääketieteen toimijat, ja sitten me. Tämä välittää viestiä siitä, että tuotteemme ole vain trendileipä, vaan että meidät otetaan vakavasti myös lääketieteen puolella, Ketoisen osakas ja King’s Crownin yrittäjä Niina-Marika Lahnavik-Hoffren kertoo Viikkosavolle.
Moni asia tapahtui yhtä aikaa, kertoo Lahnavik-Hoffren. Kuopio Healthiin liittymisen lisäksi Ketoinen osallistuu Itä-Suomen yliopiston järjestämään tuotekehityskurssiin tuoteaihiollaan ja yritysasiantuntemuksellaan. Kurssin ohella vireillä on myös laajempaa tutkimusyhteistyötä.
– Kaikki hieman samaan aikaan haistoivat, että hei, tässä on tuote jota kannattaisi tutkia.
Kuopio Healthissa tapahtuvasta yhteistyöstä Lahnavik-Hoffren on erityisen innoissaan. Se, kuinka osallisuus verkostossa tulee käytännössä näkymään, on vielä avoinna, mutta hänellä on ideoita ja toiveita.
Meidät otetaan vakavasti myös lääketieteen puolella.
– Näkymät ovat hyvin valoisat ja laajat. Täältä löytyy varmasti myös yrityksiä, joiden kanssa ei ole edes keksinyt kuvitella tekevänsä yhteistyötä.
– Olen itse painottanut, että haluan ehdottomasti tutkittavaksi sen, kuinka meidän leipämme vaikuttaisi diabetespotilaiden elämänlaatuun. Sama juttu suolistosairauksien kanssa, Lahnavik-Hoffren mainitsee.
– Nämä ovat ongelmia sekä Suomessa että kansainvälisesti, ja jos niihin löydettäisiin ratkaisuja yhdessä, niin mikäs sen parempaa, hän summaa.