Kuopion kaupunginorkesterin ilmaiskonsertissa kuullaan säveliä, jotka kaikki ovat luultavasti kuulleet aikaisemmin tietämättään vaikkapa mainoksissa

Musiikkikeskuksella järjestetään tänä perjantaina kello 19 ilmaiskonsertti, jossa syvennytään orkesterimusiikin hitteihin.

Tunnin mittaisessa konsertissa kuullaan niin sanottuja superhittejä, jotka jokainen meistä on taatusti kuullut esimerkiksi mainoksissa tai muissa, yllättävissäkin yhteyksissä.

– Esimerkiksi mainoksesta voi päähän jäädä soimaan korvamato, joka tarkemmalla tarkastelulla osoittautuu osaksi jonkun tunnetun säveltäjän orkesteriklassikkoa, Musiikkikeskuksen tiedotteessa kerrotaan.

Muita orkesterihittien odottamattomia kohtaamisia ovat muun muassa F1-kisojen palkintojenjaossa kuultava alkusoitto Georges Bizet’n säveltämään Carmen-oopperaan, lukuisissa eri animaatioissa ja elokuvissa , kuten Kellopeliappelsiinissa, kuultu Gioachino Rossinin Wilhelm Tell -oopperan alkusoitto, sekä suomalaistenkin iskelmäyhtyeiden uudelleenversioima Tonava kaunoinen, joka on alkujaan Johan Straussin säveltämä wienervalssi.

Sävellysten ohella konsertissa kuullaan myös taustatietoa esitettävistä kappaleista.

Orkesterimusiikin hitit -konsertin oli määrä olla osa Kuopion Musiikkikeskuksen avoimien ovien päivää. Avoimien ovien päivä on siirtynyt keväälle 2023, mutta konsertti järjestetään yhä. Konsertissa ei ole väliaikaa.

Kuopion kaupunginorkesteria konsertissa johtaa kapellimestari Timo Koponen.

16.2.2022: Korjattu konsertin aloituskellonajaksi klo 19.

Esimerkiksi mainoksesta voi päähän jäädä soimaan korvamato.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut