Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talven laskettelutrendiksi noussut lumilautailu – Kiinnostaa erityisesti teini-ikäisiä tyttöjä

Viimeaikainen trendi Varkaus Ski Centerissä on ollut lumilautailu, varsinkin teini-ikäisten tyttöjen kohdalla.

– Lumilautailu nuorison keskuudessa on lisääntynyt, ja erityisesti tämä on näkynyt teinitytöissä. He ovat olleet selkeästi aiempaa kiinnostuneempia lajista, ja lautoja meneekin vuokraamosta enemmän kuin ennen, rinneyrittäjä Mika Muurikoski kertoo.

Muurikoski ei tohdi lähteä spekuloimaan syytä lumilautailuinnon kasvulle, mutta pohtii, voisiko lumilautailija Enni Rukajärven esimerkki olla osatekijänä. Myös poikia laji kiinnostaa, mutta selkeästi erottuvampi kasvu on tapahtunut nimenomaan tyttöjen keskuudessa.

Lisäksi nuorisoa houkuttaa slopestyle, jossa rinnettä laskiessa tehdään temppuja esimerkiksi reileissä eli kaiteissa. Tämä on Muurikosken mukaan ollut nyt useamman vuoden trendi nuorten keskuudessa.

– Siinä ei sinällään ole mitään yllättävää, hyppiminen ja temppuiluhan on hauskaa.

Tämä talvi on Muurikosken mukaan ollut olosuhteiden puolesta paras kaikista niistä yhdestätoista kaudesta, jotka hän on toiminut Varkaudessa rinneyrittäjänä.

Hyppiminen ja temppuiluhan on hauskaa.

– Talvi tuli täydellisesti ajatellen laskettelukeskustoimintaa: marraskuussa tuli pakkasjakso, jolloin saatiin lähes yhtäjaksoisesti lumetettua rinteet ja saimme heti kaksi rinnettä auki.

– Sitten tuli luonnonlumi, ja ennen joulua olivat kaikki rinteet jo auki. Luonnonlunta tuli lisää ja tulee yhä edelleen lisää. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että kausi saadaan pitkäksi. Ennusmerkit ovat hyvät koko keväälle, Muurikoski ennakoi.

Muurikoski kertoo, et-teivät asiakkaat löydä enää hiihtolomien jälkeen aivan yhtä hyvin rinteisiin, vaikka laskettelukelit ovat hänen mukaansa silloin juuri parhaimmillaan.

– Meillä on se etu puolellamme, että mäet ovat Vattuvuoren pohjoisrinteellä. Eli vaikka tulisi lämpimämpiä säitä ja aurinko paistelisin, mäki pysyy kovana ja kunnossa.

Usein ihmisillä on hänen kokemuksensa mukaan se harhakäsitys, että kun lumet ovat sulaneet kaupungilta, ovat ne sulaneet myös rinteistä.

Valtaosa Varkaus Ski Centerin asiakkaista on lapsia ja nuoria. Keskus toimii pikemmin paikallistasolla kuin tavoittelee valtakunnallista suosiota.

– Hiihtolomaviikot eivät meillä ole niin vilkkaita eikä niillä ole niin suurta merkitystä kuin isommilla pohjoisen keskuksilla, koska esimerkiksi Etelä-Suomesta mennään juuri sinne pohjoiseen. Samoin on viikolla 10, kun Varkaudessa on hiihtoloma. Silloin täältä lähtee väkeä muualle lomailemaan ja taas on hiljaisempaa.

Toisaalta viikoilla 8 ja 9, eli etelän ja Keski-Suomen hiihtolomaviikoilla, näkyvät lomailevat sukuloijat, jotka tulevat esimerkiksi Tampereelta Varkauteen mummolaan.

– Meillä on paljon mummolassa kävijöitä, jotka on oppinut tunnistamaan. He ovat käyneet monta vuotta ja tulevat tänne samalla laskettelemaan kun käyvät sukuloimassa, Muurikoski kertoo.