Pitkän tauon jälkeen palaavat Kuopion taidemuseon taidevartit syventyvät Ihmisen kuva -näyttelyyn

Kuopion taidemuseon taidevartit jatkuvat jälleen kahden vuoden tauon jälkeen. Tänä keskiviikkona syvennyttiin Unto Pusan teokseen Tukinuittajat.

Ensi viikolla 2.3. vartissa tutustutaan 1800-luvulla vaikuttaneen maalari Fredrik Ahlstedtin maalaukseen Nuori äiti.

– Teoksessa yhdistyy taiteilijan luonnonkuvaamisen taito ja herkkyys ihmiskuvauksessa. Vartilla syvennymme muun muassa käsityksiin äitiydestä, naiseudesta ja pukeutumisesta 1800-luvun maaseutusuomessa, taidemuseon tiedotteessa kerrotaan.

Keväällä taidevartteja käy pitämässä myös kaksi vierailijaa: arkeologi Tanja Tenhunen sekä kirjailija ja taidehistorioitsija Hanna-Reetta Schreck.

– Aina kerrotaan jotain taiteilijasta ja teoksesta, mutta muuten se, mitä asiakkaalle tarjotaan, on joka kerta erilainen, taidemuseon intendentti Marja Louni kertoo.

Taidevartteja pidetään toukokuun alkuun asti esillä olevasta Ihmisen kuva -näyttelystä.

– Olemme joutuneet pitämään koronan vuoksi taukoja, ja koko ajan on kysytty koska tulee vartteja. Taidevarteissa käy paljon vakiokasvoja, heitä oli ihana nähdä viime kerralla pitkästä aikaa, Louni iloitsee.

Vartteja on pidetty Kuopiossa reilun vuosikymmenen ajan, ja niiden ajankohta on vakiintunut keskiviikkoiltapäivään. Lounin mukaan erityisesti työssäkäyviltä tulee aika ajoin toivomuksia, että varteista järjestettäisiin uusintoja viikonloppuisin.

– Joskus on pystytty, mutta tämä on myös työvuorojen järjestämiseen liittyvä kysymys. Tänä keväänä katsomme, saisimmeko taltioitua taidevartteja ja jaettua niitä Youtubessa.

Taidevartteja on videoitu myös aikaisemmin yhteistyössä tuotantoyksikkö Kantti.netin kanssa. Tällä kertaa aikomuksena on kuitenkin opetella videointi itse.

– Se palvelisi heitä, jotka eivät pääse paikan päälle. Vanhoissa jo kuvatuissa varteissa teemat eivät toki ole vanhentuneet mitenkään, joten niitäkin kannattaa käydä katsomassa, Louni kannustaa.

Vanhoja taidevartteja löytyy soittolistaan koottuna täältä. Taidemuseon oma Youtube-kanava puolestaan löytyy täältä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut