Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Unenomaisista allaskuvistaan tunnetun Susanna Majurin kuvia keväällä VB-valokuvakeskuksessa

Valokuvataiteilija Susanna Majurin näyttely Rakkaus on avautunut VB-valokuvakeskuksessa. Toistuvia elementtejä Majurin teoksissa olivat vesi, vahvat värit, pohjoinen luonto, sekä mallit, jotka esiintyivät lavastettujen tilanteiden hahmoina.

Majuri on tullut tunnetuksi sadunomaisista teoksista, jotka hän on tehnyt upottamalla taustakankaan uima-altaan pohjalle ja kuvaamalla mallinsa sitä vasten. Altaan vesi saa yllä uivan mallin ja taustan sulautumaan yhteen. Luultavasti tunnetuin tällä tekniikalla toteutettu kuva on PMMP:n Veden varaan -albumin kansi.

– Susanna Majurin teokset ehdottavat, että todellisuus voisi olla myös jotain muuta kuin mihin olemme tottuneet. Ne houkuttelevat kuvittelemaan vaihtoehtoisia maailmoja, Suomen Valokuvataiteen museon intendentti Anna-Kaisa Rastenberger kommentoi VB:n tiedotteessa.

Majurin teoksia on nähty näyttelyissä vuodesta 2005 alkaen. VB:ssä esillä on niin tunnetumpia kuin harvoin nähtyjä varhaistöitäkin. Näyttely on avoinna 22. toukokuuta saakka.