Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Tämä on win-win -tilanne" – Matkukseen syksynä auennut Mielitila auttaa järjestöjä tavoittamaan uusia ihmisiä

Matkuksen Mielitila on otettu vastaan positiivisesti, kertoo Matkuksen kauppakeskusjohtaja Minna Karppinen. Nyt puolisen vuotta avoinna olleeseen tilaan on syntynyt runsaasti säännöllistä, joko viikoittaista tai kuukausittaista toimintaa.

– Kun aloimme pilotoida Mielitilaa ajattelimme, että ehkä joku voisi olla kiinnostunut tästä. Meidät yllätti todella positiivisesti, kuinka kovaa kysyntä on ollut, Karppinen kertoo.

Mielitila avattiin Matkuksen kymmenvuotisjuhlan kunniaksi. Karppisen mukaan toimijoille ilmaiseksi varattavan tilan ytimessä on halu vaikuttaa positiivisesti mielenterveysasioihin.

– Halusimme hyödyntää juhlavuotemme tällaisen yhteiskunnallisen teeman julkituomiseen. Haluamme puhua yleisesti mielen hyvinvoinnista, tarjota meitä ympäröivän yhteiskunnan ja asiakkaiden hyväksi tila, jossa voi järjestää toimintaa, sekä tukea oman henkilöstömme mielen hyvinvointia.

Karppinen huomauttaa, että kauppakeskus on kohtalaisen matalan kynnyksen paikka, jossa organisaatiot voivat tavoittaa sellaisia ihmisiä, joita ne eivät välttämättä muuten tavoittaisi. Toiminnalla on puolestaan mahdollisuus tarjota asiakkaille erilaisia palveluita.

– Tämä on siis win-win -tilanne molemmille.

Kohtaamispaikkaan voi päätyä vahingossakin.

Kun Mielitila avasi ovensa, Kuopion Perheentalo oli yksi sen ensimmäisistä säännöllisistä toiminnanjärjestäjistä. Perheentalon järjestämä kohtaamispaikka on avoinna tiistaisin kello 10–14 ja perjantaisin kello 15–19. Perheentalon suunnittelija Liisa Törn kertoo, että yksi tilan suurimmista eduista on sen sijainti.

– Kohtaamispaikkaan voi päätyä vahingossakin, kauppareissun yhteydessä. Tämä on meille hyvä tapa tavoittaa Etelä-Kuopion asukkaita. Olemme puhuneet jo aikaisemmin, että etelään pitäisi järjestää jotain, mutta sopivaa tilaa ei ole löytynyt.

Törnin mukaan monikulttuuriset perheet ovat myös löytäneet Matkukseen.

– Heitä näkyy siellä paljon leikkipaikoilla, mikä ei ehkä juurikaan päde keskustassa. Tämä on meille hyvä paikka tavoittaa heitäkin, Törn iloitsee.