Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sketsihahmo Tyyne Kettunen keittää viikonloppuna sote-kahvit Kanttilassa

Kanttilassa tapahtuu maaliskuun aikana. Lauantaina 12. ja sunnuntaina 13. maaliskuuta sketsihahmo Tyyne Kettunen keittää sote-kahvit Kanttilan kahviossa.

– Kahvinkeiton lomassa otetaan haltuun somejumpan viimeiset venytykset, sotekotelon askarteluohjeet ja paljon muuta. Lipputulot lahjoitetaan Ukrainan lasten ja naisten hyväksi, kertoo Kanttilan toiminnanjohtaja Anja Lappi-Hautamäki.

Valtakunnallista tasa-arvon päivää juhlistetaan lauantaina 19. maaliskuuta Helsingissä ja Kuopiossa yhtä aikaa ProKanttila-tilaisuuden ja Minnan päivän kahvien merkeissä. ProKanttila-tilaisuus järjestetään Helsingin keskuskirjasto Oodissa ja tilaisuus striimataan Kanttilaan, missä sitä pääsee katselemaan kahvikupillisen äärellä.

– Oodin Maijansalissa on koko päivän kestävä tapahtuma, jossa Kanttilan puheenjohtaja Atso Almila vetää keskustelua muun muassa Elina Knihtilän ja Minna Maijalan kanssa. Siellä puhutaan tasa-arvosta, Minna Canthista ja Kanttilasta. Tilaisuuden tavoitteena on se, että Kanttilan tarpeet ja potentiaali valtakunnallisena kulttuurikeskuksena ymmärretään tarpeeksi vakavasti, ja että se sisältö ja toiminnot joita Kanttila tulee tuottamaan, tulevat selville, Lappi-Hautamäki kertoo.

Tilat omistava Minna Canthin Talo ry neuvottelee edelleen Kanttilan remontin rahoituksesta. Hanke on Lappi-Hautamäen mukaan edistynyt valtavasti – projektille näytettiin vihreää valoa ennen joulua Opetus- ja kulttuuriministeriössä, minkä lisäksi Kuopiossa on neuvoteltu paikallisten toimijoiden kanssa erilaisista toimintamalleista.

– Kanttilan remontin aikataulu liittyy puhtaasti rahoitukseen – ilman rahoituksen varmistumista ei voi alkaa myöskään tehdä mitään. Toivomme, että syksyllä pääsisimme aloittamaan, mutta se on vielä epävarmaa.

Kanttilan remontin aikataulu liittyy puhtaasti rahoitukseen.

Rakennuksesta on kartoituksen yhteydessä tutkittu muun muassa 200 vuotta vanhaa hirsikehikko, joka on osoittautunut hyväksi. Lappi-Hautamäki huomauttaa, että kehikon lopullinen kunto selviää, kun rakennus puretaan luurangoksi, minkä jälkeen muutos- ja korjaustyö päästään aloittamaan.

– Suojellun julkisivun lisäksi tästä jää maksimissaan se hirsikehikko.