Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taidemuseon kesällä aukeavaan taidegalleriaan hakenut yli 200 taiteilijaa

Kuopion taidemuseoon kesäkuussa avautuvaan galleriatilaan on tullut reilut pari sataa hakemusta.

– Kyllähän tälle on selkeästi tarve. Pohjois-Savossa ei oikein ole ollut näyttelytiloja Ars Liberaa lukuun ottamatta, tarjonta on tällä hetkellä tosi pientä. Ja Ars Liberallekin tulee parisataa hakemusta vuosittain, joista pystyy näyttelyyn ottamaan vain murto-osan, taidemuseon johtaja Anna Vilkuna kertoo.

Taidemuseo ja Ars Libera ovatkin tiiviissä yhteistyössä tulevan galleriatilan suhteen. Gallerioihin haetaan samalla hakemuksella ja yhteistyögallerian näyttelyvalinnat tekee Ars Liberaa ylläpitävän Kuopion Kuvataiteilijat ry:n sekä taidemuseon edustajista koottu työryhmä. Tilat tulevat profiloitumaan hieman eri tavoilla.

– Ars Liberassa on installaatiotyyppisempiä näyttelyitä ja esitystaidetta, kun taas tässä taidemuseon yhteistyögalleriassa painotus on seinälle ripustettavissa teoksissa ja videotaiteessa, Vilkuna kertoo.

Galleria tulee entiseen pankinjohtajan huoneeseen ja pankkiholviin. Yhteensä tilassa on kolmisenkymmentä neliötä, mutta pankinjohtajan huoneessa on korkeutta.

– Ja pankkiholvihan on tietysti oma juttunsa, onhan se tilanakin aika erityinen. Se sopii monenlaiseen taiteeseen ja antaa hyvän pohjan.

Tilaa on remontoitu ja Vilkunan mukaan se on jo puhdasverinen näyttelytila.

Galleria etsii vielä nimeä. Vilkuna ei voi kertoa saaduista ehdotuksista, mutta ihmiset ovat innostuneet ideoimaan.

– Osallistujia on tullut ihan hyvin. Tämä on selvästi kutkuttanut ihmisiä, mikä on ihan mahtavaa.

Nimikisa päättyy maaliskuun viimeisenä päivänä. Nimi pyritään valitsemaan ja julkistamaan vielä huhtikuun aikana.