Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nukketeatteri Sytkyt esiintyy Korttelimuseossa – "Kimonon sisäpuolelta löytyy vuoristo, ulkopuolelta merensini"

Nukketeatteri Sytkyt esiintyy Kuopion korttelimuseossa ensi viikolla.

– Nukkenäyttelijä Juha on saanut lahjaksi kimonon Japanista. Joka ilta hän asettaa kauniin vaatteen vaateripustimelle ja käy nukkumaan. Kun kuun valo osuu kimonoon, se alkaa elää ja kertoa pieniä tarinoita Japanista. Kimonon sisäpuolelta löytyy vuoristo, ulkopuolelta merensini, tiedotteessa kerrotaan.

Lapset tutustuvat Japaniin pikkuesineiden, musiikin ja vanhojen tarinoiden avulla. Näytelmä sopii 4–8-vuotiaille. Näytelmä on kestoltaan 20 minuuttia.

Lauantaina näytelmää esitetään perheille kello 13 ja 14. Esitykset sisältyvät museon pääsymaksuun.

Sytkyt on Juha Laukkasen ja teatteriteknikko Arto Ollikaisen kiertävä nukketeatteri. Sytkyt on kiertänyt paljon myös ulkomailla, erityisesti Aasian maissa kuten Thaimaassa, Singaporessa, Egyptissä ja Kiinassa.

Teemaan liittyen Korttelimuseossa on vielä huhtikuun toiselle viikolle asti Kaunottaren meikkipeili -näyttely, jossa on esillä japanilaisia ukiyo-e-puupiirroksia. Näyttelyssä syvennytään erityisesti geishojen maailmaan, mutta myös kabuki-näyttelijöihin.