Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aikuisten ystäväkirja | Radiojuontaja Sami Turusen tyyli on rennon siisti – "Elämän tarkoitus on: Kohdata ihmisiä lämmöllä ja kunnioittaen, elämä on joukkuepeliä"

Nimeni: Sami Turunen

Lempinimeni: Ystävieni suusta on kuulunut mm. seuraavat: Sampsula, Sämmy, Sam the man, Reijo sekä Rippe. Hitusen ehkä "yllättäviin" Reijo sekä Rippe nimiin liittyy eräät yhteiset vitsit ystävien kanssa jo monien vuosien takaa.

Ammattini / työkseni teen: Radiojuontaja Savon Aallot- kanavalla / Yrittäjä

Horoskooppimerkkini: Jousimies

Syntymäpäiväni: 29.11.1987

Henkinen ikäni: Varmaan 50+

Pituuteni: 186 cm

Silmien väri: Sini-vihreä-harmaa, jonkinmoinen sekoitus monia värejä.

Hiusten väri: Vaaleat.

Paras piirteeni: Olla intohimoisen innostuvainen löytämään kauneutta sekä mahdollisuuksia elämän pienistä asioista.

Siviilisääty: Naimaton.

Tällä hetkellä olen: Innoissani kaikesta tulevasta.

Minusta tulee isona: Toivon mukaan ihminen, joka on elänyt monipuolisen elämän suurella sydämellä vahvasti rakastaen ja toisia ihmisiä kunnioittaen sekä heitä tukien.

Suurin esikuvani on: Kaikki elämässäni olevat ihmiset. Jokaisen merkitys on suuri.

Lempikappaleeni: Vaihtelee päivittäin fiiliksen mukaan. The Cardigansin For What It's Worth on biisinä kulkenut sydämessä jo vuosikausia.

Lempielokuvani: Rakkautta ennen aamua (sekä sen elokuvan kaksi jatko-osaa)

Lempikirjani: Sisko SavonlahtiEhkä tänä kesänä kaikki muuttuu. Lisäksi kaikki elämäkerrat kiinnostavat minua aina suuresti.

Paras vuodenaika on: Kesä! Olen aivan ehdottomasti kesän ystävä!

Mieluisin paikkani: Luonnossa liikkuen ja veden äärellä ollen.

Suurin unelmani: Päästä matkailemaan entistä enemmän ja oppia täten lisää erilaisista kulttuureista.

Tyylini on: Rennon siisti.

Kahta en vaihda ja ne ovat: Tummapaahtokahvi ja hyvät keskustelut ihmisten kanssa.

Salainen paheeni: Laulan paljon ja kaikkialla. En tiedä, että onko se niin "salaista", kun se hoilotukseni kyllä aika kuuluvasti kuuluu hetkittäin.

Tarvitsen: Työpäivän jälkeen tarvitsen olla pienen hetken ihan vaan hiljaa ja ns. "tuppisuuna".

Paras Martta-taitoni: Olen aika kova kaveri siivoamaan. Ehkäpä sellainen ”marttamainen siistijä" minusta sitten löytyy.

Jos uskaltaisin niin: Lähtisin vaan reissaamaan maailmaa sen suurempia suunnittelematta tai miettimättä. Katsoisi, että mistä sitä itsensä aina löytäisi.

Paras tapa viettää vapaailta: Läheisten seurassa ollen sekä ruokaelämyksistä nauttien ja ohessa aktiviteettina kenties jotain pelejä, tapahtumaa, musakeikkaa, leffaa, teatteria tai ihan vaan oleilua.

Suurin ongelmani puolisoni, vanhempieni tai terapeuttieni mielestä: Mietin joskus aivan liikaa asioita ja aivan liian monen mutkan kautta. Päässä surraa moninaiset kelat. Joskus voisi itselleni todeta, että "jaahas, tämä nyt vaan on tälleen ja antaapa sen olla vaan silleen". Olen sitä taitoa koittanut opetella.

Ottaisin mukaan autiolle saarelle: Ystävän... siis jos hän haluaisi vaan lähteä moisen elämyksen kokemaan.

Suomen kielen kaunein sana: Lumous

Murehdin: Viimeaikaiset maailman tapahtumat ovat mietityttäneet paljon. Murehdin, että miksi me ihmiset emme osaa keskustella, kuunnella toisiamme ja elää sovussa?

Minut saa nauramaan: Joka päivä naurattaa yleisesti ihan vaan elämän monet koomisuudet, ihmiset ja tietty oma itseni.

Viimeisin villitykseni: Seuraan YouTubesta kaikkia arvostelu- ja unboxingvideoita, jossa testataan kaikenlaisia teknikkahärveleitä sekä vekottimia.

Olen onnellisimmillani kun: Saan viettää aikaa läheisten kanssa ja nauttia heidän kanssa yhteisistä hetkistä.

Pelkään: Lähimmäisten menettämistä.

Vanne kiristää päätäni kun: Jos tekniikka temppuilee, eikä toimi siten, kuten sen olettaisi sen toimivan. Siinä sitten helposti tunteet kuohuu... mut ne kuohut myös äkkiä tasaantuu.

Bravuurini keittiössä (viinin lipitystä ei lasketa): Hyvä viinihän maistuu kyllä. Aivan siis, sitä EI saanut vastata. Noh, olen innokas leipomaan. Juustokakku (New York Cheesecake) on ehdoton bravuurini.

En osaa: Maailmassa on paljon kieliä, joita tahtoisin osata. En osaa moniakaan niistä. Pitää opetella.

Jos saisin miljoona euroa: Pitäisin huolta, että siitä rahasta saisi ensin läheiseni varmasti myös osansa. Osa ehdottomasti menisi hyväntekeväisyyteen. Sijoittaisin myös merkittävän osan. Sitten sillä osalla mikä jäisi (vai käytinkö juuri jo huomaamattani jo kaiken?) niin panostaisin omaan kotiin ja matkailuun.

Jos olisin rakennus, olisin: Hupitalo Vekkula! Mikäs sen kivempaa kun saada ihmiset iloiseksi ja hyvälle tuulelle. Lisäksi sen rakennuksen sisin on sellainen rönsyilevä, josta pidän. Paljon värejä, erilaisia muotoja ja kaikkea leikkisän seikkailullista. Riemukasta!

Viimeksi sain parhaan ystäväni nauramaan oikein kunnolla: Muutama päivä sitten naureskeltiin hyväntahtoisesti eräälle tv-ohjelmalle ja sen koomiselle sisällölle. Imitoimme keskenämme tuota ohjelmaa ja sen tarjontaa.

Elämän tarkoitus on: Kohdata ihmisiä lämmöllä ja kunnioittaen. Kuunnella toista, pyrkiä ymmärtämään, tahtoa hyvää ja elää sovussa. Elämä on joukkuepeliä.

VALITSE TOINEN

Sokeri – Suola: Mieluiten molemmat, mutta jos pakko valita niin sokeri. Olen aika kova herkkuhiiri!

Piirtäminen – Soittaminen: Kumpaakaan taitoa en osaa. Soittaminen kiinnostaa ehdottamasti minua kuitenkin enemmän. Ehkä on vielä aikaa opetella joku instrumentti? Banjoa tahtoisin oppia soittamaan!

Iloisuus – Melankolia: Ehdottamasti iloisuus! Elämän iloisuus löytyy siitä, että hyväksyy sen, että elämässä joskus on läsnä myös se melankolia ja sekään ei ole mikään pysyvä tunne. Se käy ja vierailee joskus, mutta samoin tekee se ilokin.

Opiskelu – Työnteko: Olen tekijä. Siispä työnteko.

Fyysinen suhde – Henkinen suhde: Syvä ja kaunis henkinen suhde on kaiken a ja o, jota kautta muodostuu luontevasti myös vahva ja toimiva fyysinen suhde.

Karppaus – Larppaus: Larppaus ehdottomasti! Mielenkiinnolla suhtaudun moiseen. Leikkimielisyys, mielikuvitus ja seikkailullisuus kunniaan!

Ukkonen – Helle: Hellettä ja paljon! Pitkää kuumaa kesää odottaen.

Autoilu – Pyöräily: Pyöräily on parasta! Kunto kasvaa ja maisemia on ohessa mukava tiirailla.

Teatteri – Elokuva: Teatteri! Aina jos on mahdollista päästä teatteriin niin sinne varmasti menen. Teatterissa asuvat vaikuttavat tarinat ja elämykset!

Arki – Juhla: Jokaisesta arkipäivästä löytyy aina juhla!

Auringonnousu – Auringonlasku: Fantastinen kysymys! Olen ehdottomasti auringonlaskujen ihminen. Se kaunis värimaailma puhuttelee minua suuresti. Se on myös tunnelmaltaan hieno se hämyisyys!

Spontaani – Harkitseva: Vaikka toki monesti pohdin paljon kaikkea, niin olen ennen kaikkea kyllä äärimmäisen spontaani ihminen.

Lämmin – Viileä: Lämpöisyys tuntuu aina hyvältä.

Kuulo – Näkö: Vaikea ja haastava valinta. Mutta kyllä se on kuulo! Maailmassa on niin paljon kauniita ääniä ja kuultavia asioita, joita ilman olisi vaikea olla sekä elää.

Kirjoittaminen – Lukeminen: Pidän molemmista, mutta ehkäpä se kirjoittaminen vetoaa himpun verran enemmän. Kirjoitan paljon jo työhönikin liittyvien moninaisten sisältöjen vuoksi ja nautin siitä myös paljon.