Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhteisöllinen työtila avautui Kuopion Savilahden alueella – ”Työtä tehdään toimistolla, etänä kotona tai yhteisöllisessä työtilassa työtilanteen, fiiliksen tai vaikka kelin mukaan”

Yhteisöllinen työtila ja kohtaamiset mahdollistava nykypäivän hybridityön keskittymä. Muun muassa näillä sanoilla KPY-konsernin ja KPY Novapolis Oy:n kehitys - ja viestintäjohtaja Silja Huhtiniemi kuvailee Savilahden alueelle Microkadulle avattua kahden miljoonan euron investointia, CoWorkia.

– Halusimme lähteä luomaan modernia työpäiväkokemusta tämän päivän ja tulevaisuuden työelämän tarpeisiin, hän taustoittaa.

– Korona on vauhdittanut työelämän muutosta. Työtä tehdään tänä päivänä paitsi toimistolla, myös etänä kotona tai yhteisöllisessä työtilassa työtilanteen, fiiliksen tai vaikka kelin mukaan, Huhtiniemi muotoilee.

Ennen ravintolana palvellut yksitasoinen tila jalostui kokonaisuudeksi, johon mahtuvat paitsi lounastajat, myös työtä tekevät, yhteensä noin 200 henkilöä kerralla.

– Innovaatiokilpailun myötä tila sai uuden ilmeen, kuten portaat, jotka johdattavat parvelle, jolla sijaitsee erilaisia työpisteitä. Kokonaisuuden suunnittelussa ja rakentamisessa on ollut mukana iso joukko kuopiolaisia osaajia, Silja Huhtiniemi mainitsee.

– Tilan akustiikkaan ja työskentelykoppien äänieristykseen on kiinnitetty erityistä huomiota. Parvelta löytyy myös hiljaisen työn tila.

Meillä toimii myös aikuisten iltapäiväkerho.

Kaiteita värittävät runsaat viherkasvit. Alakerrassa nojatuolien vieressä tunnelmaa luo moderni takka pienen esiintymislavan tuntumassa. Ennen paljon tilaa vienyt lounasravintolan linjasto on nykyään luikertelevan käärmeen mallinen, mikä mahdollisti lisää tilaa muille toiminnoille.

Kulttuurialalla All Things Live Finland Oy:llä keikka- ja festivaalipromoottorina työskentelevä ja tapas-annoksia tuottavan Umami Kuopion yrittäjänä toimiva Patricia Kuortti muutti reilu vuosi sitten Helsingistä Kuopioon.

CoWorkin kuukausipassin haltijaksi hän hankkiutui heti, kun tila avautui parisen viikkoa sitten.

– Etätöiden tekeminen kotona ei ollutkaan enää niin kivaa, ja haluan että koti on kuitenkin koti ennen kaikkea. Työskentelen täällä kaksi päivää viikossa ja kolme kotona, hän valottaa.

– Mieluisin paikkani on parvi, jossa menen työskentelykoppiin hoitamaan puheluita ja palavereita sekä suunnittelutöitä läppärini kanssa.

Kuortti mainitsee, että hyvää yhteisöllisissä työtiloissa on myös se, että kaikki uusinta teknologiaa ja lounasta myöten ovat kätevästi äärellä. Tärkeänä hän pitää myös tilojen viihtyisää ilmettä. Kuortti kertoo osallistuneensa myös Novapoliksen sporttiklubin toimintaan.

– Yhteisömme jäsenien on mahdollista lähteä kokeilemaan uusia lajeja työpäivän jälkeen. Olemme esimerkiksi käyneet pelaamassa padelia, Silja Huhtiniemi valottaa.

– Meillä toimii myös aikuisten iltapäiväkerho. Seuraavalla kerralla ohjelmassa on kukkakimppujen tekemistä. Huhtikuussa järjestämme Kickoff partyn. Henkka Hyppönen on tulossa puhumaan aiheesta, mitä on olla ihminen tulevaisuuden työelämässä. Myös bändi on paikalla soittamassa.

Huhtiniemi kertoo, että käyttäjiä varten on kehitetty myös puhelimen applikaatio, joka toimii tulevaisuudessa myös tilojen avaimena.