Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maija Savolainen on Kuopion Vireä Virkamies – Tehnyt merkityksellistä ja tuloksellista työtä oppisopimusten eteen

Savon ammatti- ja aikuisopiston yrityspalveluiden yhteyspäällikkö Maija Savolainen on valittu vuoden 2021 Vireäksi Virkamieheksi.

Vireä Virkamies 2021 -tunnus on myönnetty Savolaiselle osallisuuden ja työllisyyden edistämisestä.

– Valitsijaraati on tehnyt valinnan ilmiannettujen joukosta. Sinä, Maija, ansaitset tunnustuksen, koska näet mahdollisuuksia Pohjois-Savossa ja meissä pohjoissavolaisissa. Sinulla on yrittäjämäinen asenne eli olet aktiivinen ja toimeen tarttuva, projektitiimin Ninja Vepsäläinen totesi Kuopion kaupungintalon juhlasalissa pidetyssä palkitsemistilaisuudessa.

– Olet osoittanut tahtoa kuunnella ja kohdata. Ymmärrät verkostotyöskentelyn, etenkin kolmannen sektorin kanssa, arvokkaaksi.

Perusteluna on myös, että Savolainen on tehnyt merkityksellistä ja tuloksellista työtä oppisopimusten määrän lisäämiseksi. Hän näkee opiskelijoissa potentiaalia ja vahvuuksia, ja on työllään raivannut opiskelijoille reittejä yrityksiin. Näin Savolainen on edistänyt osallisuutta ja työllisyyttä.

Raati valitsi voittajan seitsemästä ilmiannetusta. Raadin jäsenet edustivat organisaatioita, joiden toiminnan kulmakivi on osallisuuden ja työllisyyden edistäminen. Raadin jäseniä olivat Katja Koponen (Setlementti Puijola), Riikka Nissilä (Sakky), Tatu Tossavainen (Nuorten Palvelu ry) ja Matti Laitinen (Savonia-amk).

Olet osoittanut tahtoa kuunnella ja kohdata.

Seitsemisen vuotta koulutuksen ja elinkeinoelämän rajapinnassa töitä tehnyt Savolainen oli iloinen saamastaan tunnustuksesta ja korosti koko työyhteisön satsausta onnistumisten eteen.

– Hyvältä tuntuu, totta kai. Työllisyyden ja osallisuuden edistäminen jos mikä on joukkuelaji. Meillä on työhönsä äärimmäisen sitoutuneita ihmisiä töissä. Tarjoamme asiakkaillemme joka päivä sitä parasta, mitä osaamme. Olemme aidosti laittaneet paljon panoksia palveluiden kehittämiseen sekä päivittäiseen työhön ihmisten ja yritysten kanssa, hän kiteytti.

Kuopion Nuorkauppakamari ry jakaa vuosittain Vireä Virkamies -tunnustuksen esimerkilliselle julkishallinnon virkahenkilölle, joka on työllään vahvistanut Kuopion kaupungin toiminnan vaikuttavuutta. Vuoden teemana oli osallisuuden ja työllisyyden edistäminen.