Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lumottu metsä rakentui Kuopioon Kauppakeskus Minnaan – "Mukavaa, että keskustaan on saatu paikka lapsille ja lapsiperheille"

Kauppakeskus Minnaan Kuopion keskustaan valmistunut lasten satumaailma otettiin ilolla vastaan torstaiaamuna kutsuvierasavajaisissa.

– Mukavaa, että keskustaan on saatu paikka lapsille ja lapsiperheille, Lotta Vainikainen totesi.

Hän oli saapunut lastenkerroksen Lumotuksi metsäksi nimettyyn satumaailmaan tyttärensä Linnea Sormusen kanssa.

Kolmen lapsen äiti, vauvanvaunujen kanssa paikkaa kiertänyt Riina Airaksinen piti myös näkemästään.

– Aivan mahtavaa, että keskustassa on nyt paikka, missä poiketa lasten kanssa. Varmasti tullaan käymään täällä jatkossakin.

Tällaisia puita Neulamäessä kasvaa.

Reilu 330 neliötä käsittävä lastenmaailma on rakennettu kauppakeskuksen pohjakerroksen käytävälle ja on kaikkien asiakkaiden käytössä maksutta.

Taikametsän, pallomeren ja erilaisten pelien lisäksi lastenmaailmasta löytyy mikroaaltouuni, jossa voi lämmittää vaikka soseita, imetystila ja lastenhoitohuone.

Taikametsän ideoinnista ja toteutuksesta vastasi kuopiolainen Fantasia Works Oy Neulamäestä.

– Tällaisia puita Neulamäessä kasvaa, ja sieltä se idea tänne tuotiin luomalla omanlainen tvisti ja lumous tähän tilaan, Jere Ruotsalainen Fantasia Worksista taustoitti avajaispuheenvuorossaan.

Hohtavat sienet ovat yksi yksityiskohta kokonaisuudessa.

Ruotsalainen kertoi puheenvuorossaan, että teemaan sopivat sienet ehtivät Kuopioon Ukrainasta juuri ennen sotaa.

Tiloista löytyy myös kierrätysmateriaalia.

– Pallomeren pallot on kierrätetty Kauppakeskus Apajasta ja kuramatot on valmistettu kierrätetyistä muovipulloista, kauppakeskuspäällikkö Auli Ekdahl valotti.

Ekdahl mainitsi, että kiintokalusteiden kankaissa ja laminaateissa on antimikrobinen käsittely, joka hylkii bakteereja ja viruksia. Kosketuspinnoilla on hyödynnetty korkean teknologian desinfioivaa pinnoituskäsittelyä terveysturvallisuutta ajatellen.

Lasten satumaailma avautuu perjantaina 8. huhtikuuta.