Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kliiniset valkoiset seinät saivat värikkään ilmeen – Kauppakeskus Apajan taidekäytävä on neljän taiteilijan taidonnäyte

Värikkään, kuopiolaisuutta ilmentävän taidekäytävän avajaisia vietettiin perjantaina Kauppakeskus Apajassa.

Kyseessä on vapaaehtoisten taiteilijoiden toteuttama taideprojekti, jossa seinäpinta-alat maalattiin Kauppakeskus Apajalta Kauppakeskus Aapeliin johtavan seinän molemmin puolin.

Maalattavaa seinäpinta-alaa oli noin 130 neliömetriä ja käytävän pituus on noin 30 metriä.

Taidekäytävä on neljän taiteilijan, Kerttu Helppin, Sanna Svenskin, Jupu Kallion ja Laura Tuomaisen käsialaa.

– Etsimme tekijöitä Facebookin avulla, ja työn teemoina olivat vuodenajat, Kuopion nähtävyydet ja vesistö, Kuopion Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Vesa Saramäki taustoittaa.

Väriä, eloa ja iloa sekä huumoria.

– Tavoitteena oli, että kliiniset valkoiset seinät saisivat uutta ilmettä. Taiteilijat ovat onnistuneet tässä hienosti, tämä on hienoa työtä. Olemme äärimmäisen tyytyväisiä lopputulokseen, hän kiitteli.

Teos nimeltä Savolaista sykettä on kuopiolaisen, toista vuotta muotoilua Savonia-ammattikorkeakoulussa opiskelevan Kerttu Helppin käsialaa.

– Halusin kerätä teokseeni Kuopion nähtävyyksiä ja sellaisia mukavia aiheita, jotka ovat tärkeitä meille kuopiolaisille, hän kertoo.

– Teoksesta löytyy paitsi väriä, eloa ja iloa, myös huumoria, koska me savolaiset olemme leppoisia ja hauskoja. Työssäni on myös sarjakuvamaista otetta, Helppi toteaa.

Hän kertoo, että projekti oli mielenkiintoinen urakka.

Muutamia kaloja ja muita lapsenomaisia kuvia.

– Reilu sata tuntia tätä urakoin, huonekalumaaleilla maalannut Helppi mainitsee.

Iisalmelaiset Sanna Svensk ja Jupu Kallio maalasivat sisäseinämaaleilla teoksen Kuopion ihmeet.

– Meille teemoiksi valikoituivat talvi ja kevät. Mietimme, mitä ne Kuopion ihmeet oikein ovat ja aloimme maalata siltä pohjalta. Koska teoksemme alkupäähän sijoittuu myös lapsille tarkoitettu kiipeilyseinä, maalasimme muutamia kaloja ja muita lapsenomaisia kuvia. Kallavesi näkyy työssämme vahvana elementtinä.

Laura Tuomaisen teos on nimeltään Runsauden keskellä.