Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puijon montun pop up -laavu sai suosiota talven aikana ja palautuu maisemiin syysloman tienoilla – Ylä-Antikkalaan on rakentumassa esteetön laavu, joka valmistuu kesäksi

Puijon montun kokeiluluonteinen pop up -laavu kiinnosti käyttäjiä talven aikana.

– Laavu sai ihan hyvän suosion ja puita meni muutama kuorma, yhteensä noin neljästä viiteen mottia, kaupunginmetsähoitaja Seppo Jauhiainen kertoo.

– Palaute laavusta oli kaikin puolin positiivista, hän summaa.

Kaupunki vastasi retkeilijöiden ja kuntoilijoiden pitkäaikaiseen toiveeseen laavusta viime vuoden joulukuussa, kun Puijon portaiden tuntumaan metsäisen rinteen alaosaan stadionalueen tuntumaan kuljetettiin laavu tykötarpeineen.

Suven ajaksi pois siirrettävä laavu palautuu näillä näkymin takaisin Puijolle ensi syksynä.

– Laavu viedään kesäksi varikolle ja tuodaan takaisin taas syksyllä esimerkiksi syysloman aikoihin, Jauhiainen valottaa.

– Myös Vasikkasaaren laavu on varikolla ja tuodaan takaisin taas vuoden vaihteen jälkeen.

Toivalan metsäkoulun eli Savon ammattiopiston (Sakkyn) hirsikurssilaiset alkoivat pystyttää uutta laavua Ylä-Antikkalaan Antikkalantien varteen torstaina.

– Tulee oikein komea ja järeä laavu, Jauhiainen kuvailee.

– Laavusta tulee esteetön ja se avataan ulkoilijoiden käyttöön kesään mennessä.

Jauhiainen kertoi Viikkosavolle joulukuussa, että kaupunki pyrkii laavujen sijoittamisella vastaamaan retkeilypaikkojen kovaan kysyntään, joka on kasvanut koronaepidemian aikana.

Hän mainitsi, että Puijonnokan laavu ja Pölhönsaaren grillikatos ovat olleet suosituimpia kohteita ja että välillä ihmisiä on ollut paikoilla jonoksi asti.

Tietoa myös Kuopion seudun laavuista löytyy netistä Metsähallituksen retkikarttapalvelusta osoitteesta www.retkikartta.fi.

Myös Kuopion kaupungin nettisivuilta www.kuopio.fi löytyy tietoa Kuopion alueen laavuista, kodista, nuotiopaikoista sekä keittokatoksista.

Kaupungin nettisivujen mukaan esteettömiä luontokohteita Kuopiossa ovat Suovunkosken laavu, Haminalahden kulttuuripolun lähtöpaikalla sijaitseva laavu sekä Summan lammen grillikatos. Kohteisiin pääsee autolla ja pinnanmuodot ovat loivia ja niiden varustelusta löytyy esteetön huussi.

Invataksilla tai inva-pysäköintitunnuksilla saavutettavia kohteita ovat Puijonnokan laavu, Nurmisaaren grillikatos ja Pölhönsaaren grillikatos. Pölhönsaareen ja Nurmisaareen mentäessä tarvitaan puomiin avain, jonka voi lainata valtuustotalolta.