Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meijän kotikulmilla -kuvataidekisan satoa esillä pääkirjastossa – ”Asun Puijoa vastapäätä ja näen tornin aina”

Pohjois-Savon kotiseutuyhdistysten liiton järjestämän kuvataidekisan satoa kokoava Meijän kotikulmilla -näyttely on esillä Kuopion pääkirjaston aulan näyttelytilassa.

Kilpailu järjestettiin syksyllä 2021 ja siihen osallistui 44 alakoulua ja 7 yläkoulua 894 kuvalla ja 79 valokuvalla.

– Koulujen kiinnostus kilpailua kohtaan ja saapuneiden töiden runsaus ilahduttivat suuresti järjestäjiä, kotiseutuyhdistysten liiton tiedotteessa kommentoidaan.

– Oli ilo huomata, että oppilaat ovat kiinnostuneita lähellä olevista asioista, arvostavat niitä ja tekevät tarkkoja havaintoja ympäristöstään, huumoriakaan unohtamatta.

Näyttelyyn on kerätty 42 parasta työtä, ja kaikki kilpasarjat ovat edustettuina: esikoululaisten, 1–2.-luokkalaisten, 3–4.-luokkalaisten, 5.–6.-luokkalaisten sekä yläkoululaisten sarjat. Töissä ovat edustettuna luontoaiheet monista eri näkökulmista.

– Luonto, eläimet ja koti nousivat vahvasti esille aihevalinnoissa, toki muutamia kuvia rakennetusta ympäristöstäkin löytyi kuvien joukosta.

Fyysisen näyttelyn lisäksi kilpailuun lähetetyistä töistä on koottu myös verkkonäyttely, jossa on laajempi teoskattaus.

Verkkonäyttely löytyy osoitteesta meijankotikulmilla.kuvat.fi.

Yksi näyttelytöistä on 5.–6.-luokkalaisten sarjan voittaneen Sofia Smirinan guassimaalaus Puijon tornista. Smirina käy viidettä luokkaa Rajalan koulussa ja kertoo inspiraation löytyneen aivan naapurista.

– Asun käytännössä Puijoa vastapäätä ja näen tornin aina.

Oman sarjan ykkössija tuntuu Smirinasta jopa vähän oudolta.

– Osallistuin kilpailuun siksi, että halusin kokeilla. Voitto tuli ihan yllätyksenä.

Smirina harrastaa taidetta muutenkin. Maisema- ja luontoaiheet eivät ole hänen vakioaiheensa, vaikka niitäkin tulee tehtyä aika ajoin. Tavallisesti hän tekee hahmolähtöisempiä kuvia, joihin ammentaa esimerkiksi animesta.

Meijän kotikulmilla -näyttely esillä Kuopion pääkirjaston aulassa perjantaihin 6.5. saakka. Näyttely kiertää vuoden aikana myös muita Pohjois-Savon kuntia.