"Ihmiset saattavat miettiä, että mitäs kepulainen tekee kokoomuslaisen kahvilassa" – Cafe Sillan Alla houkutti avajaisviikonloppuna väkeä kylmästä kelistä huolimatta

Saaristokaupungissa on aloittanut kesäkahvila Cafe Sillan Alla. Lauantaina ovensa avanneessa ulkokahvilassa oli viileästä vappusäästä huolimatta kova liikenne koko viikonlopun. Kahvilan on määrä pysyä avoinna syksylle asti, säävarauksella.

Sunnuntain auringonpaisteessa kahvilan tulivat katsastamaan muun muassa kaupunginvaltuutettu Markku Rossi puolisonsa lausuntataiteilija Matti Kaarlejärven kanssa.

– Jatkoimme torilta vapunvietosta tänne. Halusimme tulla katsomaan uutta kahvilaa ja samalla tukea täällä yrittämistä. Ja voipahan sanoa viettäneensä vapun sillan alla, Rossi nauraa.

– Tämä on loistava idea, tänne on kaivattukin jotain tällaista. Saaristokaupungissa ei oikein ole ollut paikkaa, missä tavata ihmisiä. Ja toki luonto ja vesistö ovat tässä parhaimmillaan, Kaarlejärvi pohtii.

– Ihmiset saattavat miettiä, että mitäs kepulainen tekee kokoomuslaisen kahvilassa. Minä kannustan yrittäjää – tämä on huima pelinavaus Etelä-Kuopiolle. Etelään on jo pitkään tarvittu lisää palvelupisteitä, Rossi huomauttaa.

Cafe Sillan Alla on ollut kutakuinkin vuoden mittainen prosessi, kertoo yrittäjä Allu Koskinen.

– Muutin itse Saaristokaupunkiin vuoden 2020 lopussa. Toki jo ennen sitä olin tiennyt, että täällä ei oikein ole ravintola- ja kahvilatoimintaa, mutta kun tänne muutti niin alkoi tosissaan miettiä että miksei.

Olin tiennyt, että täällä ei oikein ole ravintola- ja kahvilatoimintaa.

Koskinen alkoi puntaroida hyvää paikkaa, ja potentiaalinen sijainti löytyikin kävelylenkillä. Keilankannan kanavan sillanalunen vaikutti hyvältä paikalta – se on melko lailla keskellä kaupunginosaa ja siihen pääsee niin jalan, autolla kuin veneelläkin. Koskinen alkoi välittömästi selvittää lupa-asioita.

– Ihan paikan takia päädyttiin lopulta tuohon. Sijainnin lupia selviteltiin eri viranomaisten ja museoviraston kanssa tovi ja tehtiin suunnitelmat palvelukokonaisuudesta, Koskinen taustoittaa.

Sillanalunen sopii hyvin myös erilaisille tapahtumille ja kulttuuritempauksille, Kaarlejärvi miettii.

– Tämä seutu on omanlaisensa kulttipaikka, seinässä on grafiikkaa ja se on näin keskeisellä paikalla Saaristokaupunkia. Voisin kuvitella, että tämä kiinnostaa taiteilijoita, ja yrittäjällä onkin tässä hyvä mahdollisuus ottaa se huomioon toimintaa suunnitellessa ja kehittäessä.

Rossiin puolestaan vetoaa tietynlainen boheemius, joka siltoihin kytkeytyy.

– Minulle tulee mieleen Pariisissa Seinen siltojen alla oleskeleva omanlaisensa väki. Siksi tännekin viehätti tulla, Rossi perustelee.

Kaarlejärvi toivoo, että Saaristokaupungin alue saisi laajenevasta palvelukattauksesta sysäyksen erilaisten kulttuuritapahtumien kehittämiselle ja kuluttamiselle.

Koskisen mukaan mahdollisuutta järjestää pienimuotoisia tapahtumia on harkittu.

Voisin kuvitella, että tämä kiinnostaa taiteilijoita.

– Tämä on niin keskellä, että täytyy huolehtia, ettei tule liikaa metakkaa. Mutta sellaisia hyvän mielen tapahtumia on kyllä tarkoitus tehdä, Koskinen toteaa.

Roll-risteilyt pysähtyvät Keilankannassa, mikä hänen mukaansa lisää osaltaan paikan houkuttelevuutta.

Kahvilan avajaisviikonloppu oli kiireinen.

– Tosi paljon tuli positiivista palautetta. Keli oli kylmä, mutta silti ihmisiä oli paikalla paljon. Huomasi, että on ollut kaipuuta tuollaiselle lähikahvila-ravintolalle, missä voi kävellen pistäytyä syömässä jotain tai juomassa kahvin tai oluen, Koskinen kertoo.

Rossi ja Kaarlejärvi asuvat itse Kurkiharjussa, mutta väläyttävät mahdollisuutta Saaristokaupunkiin muuttamisesta.

– Sitten kun tässä vanhenee enemmän, niin Saaristokaupunki on yksi mahdollinen kohde, johon voisimme hyvin kuvitella muuttavamme. Vielä tämä ei ole alueena kovin tuttu, vaikka asuntomessujen aikaan tulikin kierrettyä. Mutta onhan täällä aivan oma fiiliksensä, Kaarlejärvi kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut