Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Kuka sinä olet, puhutko suomea?” – Jazzyhtye New New Trion alkutahdit kajahtivat New Yorkin keikkajonossa

Juuriltaan savolainen ja New Yorkissa perustettu yhtye.

Juuriltaan kuopiolainen jazztrio New New Trio esiintyy tänä torstaina 12. päivä Trattoria Sorrento Wanhassa Myllyssä. Kokoonpano on aktivoitunut parin kuluneen vuoden aikana, sillä korona veti maailmalla asuvat miehet takaisin kotikonnuilleen, kertoo rumpali Tomi Kämäräinen.

Yhtyeen ensitahdit kuitenkin kajahtivat maailman jazz-Mekassa – New Yorkissa.

– Olin muutaman kuukauden mittaisessa vaihdossa Nykissä. Yhtenä iltana olin menossa Smalls-nimiselle jazzklubille ja puhuin siinä suomeksi puhelimessa. Jonossa muutaman henkilön päässä minusta oli Tuomo Uusitalo, joka sitten huikkasi että kukas sinä olet, puhutko suomea?

Kaksikko päätyi soittamaan yhdessä ja keikkaa on aina kun hyvä sauma löytyy. Esimerkiksi tänä keväänä ja marras–joulukuun taitteessa on määrä tehdä pieni kiertue Suomessa. Kämäräisen rumpujen ja Uusitalon pianon lisäksi yhtyeen musiikissa soi Juuso Kasperi Rinnan kontrabasso.

– Musiikkiamme voisi luonnehtia moderniksi jazziksi, jota tehdään jazzin perinteitä kunnioittaen, Kämäräinen miettii.

New New Trion on määrä äänittää tänä vuonna myös debyyttialbuminsa, jolla on ainakin Kämäräisen ja Uusitalon sävellyksiä.

New New Trion keikka on Kuopio Jazz & Blues ry:n tämän kevään viimeinen konsertti.

Keikat jatkuvat tavalliseen tapaan syksyllä, minkä lisäksi heinäkuussa on tulossa jotain aivan uutta, vinkkaa Kämäräinen.