Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaisen rockin legendaarisia nimiä nousee kesän Rauhalahti Teatterin Rock´n Rollators -lavalle Kuopiossa

Rauhalahti Teatterin kesän esitys Rock´n Rollators täydentyy, kun Suomen tunnetut rokkarit 1970–1980-luvun taitteesta ottavat näytelmässä kantaa vanhusten puolesta.

Lavalle suven aikana nousee cameorooleissa vuoroilloin joukko Suomen rock- ja musiikkiviihteen legendoja kuten Maukka Perusjätkä, Pelle Miljoona, Tumppi Varonen, Mato Valtonen, Puntti Valtonen, Tapio Liinoja ja Halavatun pappojen Jamppa Kääriäinen.

Näytelmän tuottaja ja käsikirjoittaja Ismo Apell kertoo Viikkosavolle olevansa otettu saadessaan porukkaan mukaan nimekkäitä muusikkoja.

Kapinoin niinkin hurjalla tavalla, kuin jättämällä tiskivuoroni välistä.

– Olemme etuoikeutettuja saadessamme nämä legendat mukaan. Itsekin nuorena kuuntelin Tumppi Varosta ja Maukka Perusjätkää ja kapinoin niinkin hurjalla tavalla, kuin jättämällä tiskivuoroni välistä, Apell virnistää.

Esityksen päärooleissa nähdään Sakari Kuosmanen, Tuija Piepponen, Heidi Herala ja Ilkka Pentti. Lavalle nousee myös kahdeksanhenkinen rock-bändi Sleepy Sleepersin hengessä.

Näytelmän tiedotteessa kerrotaan, että tarina perustuu tositapahtumiin, joiden keskipisteessä on yksityinen vanhainkoti Virkeä ja sen asukkaat.

Arjen menon ja juhannusviikonlopun suunnittelu saa yllättävän käänteen, kun selviää, että vanhainkoti on ehkä ajautumassa pörssiyhtiön hampaisiin ja joutuu taloudellisten leikkausten kohteeksi.

Kun kamelin selkä napsahtaa, Hopeinen joukko nousee vanhainkotikapinaan. He karkaavat hoitolasta ja valtaavat vielä kerran legendaarisen Lapinlahden Honkaharjun, joka on heille savolaisen rokin ja punkin mekka.