Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Päällimmäiseksi jäi onnistumisen ilo" – Hoitokoti Liito-oravassa irrottauduttiin arjesta leikkisän muotinäytöksen siivillä

Petosen hoitokoti Liito-oravan kolmannessa kerroksessa kajahtaa riemastunut nauru, kun malli Martta Mikkelsson Mikkelistä astuu estradille pillerihatussaan – siis myssyssä, johon on kiinnitetty pilleripurkkeja. Martta Mikkelsson, estradien ulkopuolella Venla Siikavirta, käy pyörähtämässä kahden tuolirivin muodostaman käytävän päässä ja tekee sitten tilaa Bertta Bergströmille Porvoosta, eli siis Terttu Turpeiselle.

Talossa juhlitaan kolmannen kerroksen kuopuksen, Airi Siikavirran 65-vuotispäivää. Muotinäytöstä seuraa kahvittelu voileipä- ja kermakakkuineen.

– Tässä on ollut koronaa ja Ukrainan sotaa, ja monet täällä asuvista muistavat talvisodan. Halusin meille jotain positiivista, jotain mikä saa hetkeksi irti arjesta. Tästä jäi päällimmäisenä onnistumisen ilo – näin vielä muutama päivä juhlien jälkeenkin muut asukkaat nauravat vastaan tullessaan, että oli mahtavaa, Siikavirta kertoo.

Idea muotinäytökseen tuli Turpeiselta, joka on aikaisemmin järjestänyt sellaisen työpaikallaan. Liito-oravan näytökseen ideoitiin lisää vitsikkäitä vaatteita pillerihatun, kellohameen ja kansitakin ohelle. Tuloksena nähtiin esimerkiksi pussihousut ja t-paita, joihin nimiensä mukaisesti on kiinnitetty pussukoita ja teepusseja.

Liito-orava on Niiralan Kulman hybriditalo, jossa ensimmäiset kaksi kerrosta ovat tehostetun palveluasumisen asuntoja ja kolmas kerros ikäihmisille suunnattuja vuokra-asuntoja.