Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klassinen operetti Iloinen leski tarjoillaan yleisölle lemmenlaivan tunnelmissa – Sopraano Laura Pyrrö ja tenori Jyrki Anttila laulavat päärooleissa

Yhdeksi kaikkien aikojen suosituimmaksi operetiksi kutsuttu, Franz Léharin teos Iloinen Leski nähdään ohjaaja Juulia Tapolan tekemällä uudistetulla ohjauksella.

– Kuopiossa nähdään ihanan raikas tulkinta tästä klassisesta operetista. Juulia Tapola on tehnyt hienon oivalluksen ja tuo operetin laivalle, joten ollaan lemmenlaivatunnelmissa, operetin tuottanut ja itsekin lavalle nouseva oopperalaulaja Jyrki Anttila kertoo Viikkosavolle.

Pontevedro II -laivan vesillelasku ja kastamisjuhla ovat alkamassa, mutta todellisuudessa koko laiva avajaiskekkereineen on järjestetty velkarahalla. Laiva on konkurssikypsä jo ennen ensimmäistä matkaansa.

Laivan kapteenilla Paroni Zetalla (Jouni Kokora) on kuitenkin suunnitelma laadittuna; jonkun laivan upseeristosta on naitava kirjansa julkistusjuhliaan risteilyllä pitävä miljonäärileski Hanna Glawari, ja näin pelastettava laiva konkurssilta. Tehtävään valikoituu seurustelu-upseeri Danilo, jolla onkin jo yhteistä historiaa Hannan kanssa. Lopputuloksena on klassisen hauskaa operettiromantiikkaa, ja pariutumista, tiedotteessa kerrotaan.

Hannan roolissa kuullaan sopraano Laura Pyrröä ja huikentelevainen Danilo on tenori Jyrki Anttila.

Subrettiroolissa eli hauskassa ja leikkimielisessä roolissa nähdään paikallinen sopraano Marika Hölttä, ja hänen aisaparinaan laulaa tenori Tuomas Miettola.

– Meillä on kaiken kaikkiaan työryhmässä vaihtelevasti 20–25 laulajaa, Anttila sanoo.

Lavastuksen on tehnyt Jari Jalonen. Musiikista esityksessä vastaa salonkiorkesteri Operetta. Anttila kertoo, että työryhmä teki operetin ensi-iltaan viime syksynä.

– Esitimme sitä Porissa, Joensuussa, Hämeenlinnassa ja Lohjalla. Korona pakotti meitä siirtämään muita esityksiä, hän taustoittaa.

– Lappeenrannan esitys ensi lauantaina ja Kuopion sunnuntaina ovat tämän kevään ainoat esitykset.

Iloinen Leski -operetti Kuopion musiikkikeskuksella sunnuntaina 29.5. kello 14.