Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tunnetta, paikallisia makuja ja kuopiolaisia puhuttelevia tarinoita ruokakävelyllä

Maistellen Kuopiota -ruokakävelystä jäi hyvät tuntemukset jyväskyläläiselle Seppo Leppäselle.

– Olen aika yllättynytkin, miten tuon teeman alla saadaan aika tunteikas kokonaisuus. Näkisin, että tunne on mukana makujen sisällä, hän muotoilee.

– Hyvää kierroksessa oli kiireettömyys ja tunnelmasta toiseen siirtyminen. Minusta se on tärkeää, että ei hössötetä paikasta toiseen eikä suoriteta, Leppänen kiteyttää.

Kuopiolainen Jari Ovaskainen iloitsi kierroksen aikana saamastaan, arvokkaaksi kokemastaan Kuopio-tietoudesta.

– Minulle uutta tietoa oli se, että kirkon alttari pyritään sijoittamaan itään päin.

Oppaana toiminut, Kuopion Oppaat ry:n varapuheenjohtaja Kaija Lipponen kertoi Kuopion tuomiokirkon portaiden äärellä, että tuomiokirkossa alttari sijaitsee lännen suunnassa. Idän puolella on ovi, josta sataman ja entisen torin suunnasta saapuneet pääsivät kätevästi kirkonpenkkeihin. Snellmaninpuistossa sijaitsi aikoinaan Kuopion tori.

Siltavoutien työnkuvaa, tunnettujen rakennusten historiaa, ravintoloiden klassikkoannoksia ja historian kirjoista tunnettujen henkilöiden vaikutusta Kuopion ydinkeskustan kehitykseen. Lukuja ja prosentteja seudun kalastuselinkeinoon ja marja- sekä maito-osaamiseen liittyen.

Kierros alkoi tänä vuonna 120 vuotta täyttävästä kauppahallista, jossa kilisteltiin kuusenkerkästä tehtyä kuohujuomaa Lähiruoka Tullin Tuvassa. Matka jatkui Kuopion Lyseon kulmilta kohti Ravintola Kummisetään savolaisille tapaksille ja siitä edelleen rännikatua pitkin kohti Vahtivuorta ja Kuopion tuomiokirkkoa. Snellmaninpuistossa opas otti puheeksi kulmilla sijainneen Seurahuoneen eli nykyisen Sokos Hotel Puijonsarven ”Puikkarin”, joka on vuosien saatossa tunnettu kansan suussa myös nimellä ”Renkku”.

Nälkä siirtyi Ravintola Isä Camillossa kuha-annosten äärellä ja kahvihampaan kolotus taittui Kahvila Kanelissa. Ennen viimeistä etappia ehdittiin kerrata Kauppakadun perinteikkäiden rakennusten tarinaa.