Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asiakastoiveena toteutettu vetokärryparkki saa asiakkailta kiitosta Portissa

Kärryparkkiin voi jättää vetokärryn tai matkalaukun kauppareissun ajaksi.

Helsinkiläinen Sanna Huomanen irrottaa matkalaukkunsa polkupyörän lukosta.

– Tämä on tosi kätevä, ei sekä laukun että repun kanssa olisi jaksanut kiertää kaupassa. Lukkosysteemikin on tosi helppo, Huomanen tuumii.

Hän odottaa Kuopion matkakeskuksella linja-autonsa lähtöä takaisin pääkaupunkiseudulle ja on odotellessaan tullut ostoksille keväällä avattuun K-Supermarket Porttiin.

Kauppias Pasi Toppari on kypsytellyt ajatusta maailmalla näkemästään vetokärryparkista jo aikaisemmin.

Kustannuksia tuli satakunta euroa.

– Portin avajaisviikonloppuna eräs vanhempi asiakas tuli sitten kertomaan, että olisi hienoa saada vetokärryparkki. Yksi yö piti nukkua, että sai ahaa-elämyksen – yksinkertaisuudessaanhan tässä on polkupyörien riippulukkoja kiinni tangossa, Toppari kertoo.

Vetokärryparkki on suunniteltu sekä ostoksille tarkoitetuille vetokärryille että matkalaukuille. Ajatus on, että isommankin laukun saa turvallisesti säilöön siksi aikaa kun käy kaupassa.

– Se helpottaa asiakasta tilanteessa, kun on vetokärry ja pitäisi ottaa vielä ostoskärryt siihen mukaan. Toista vedetään ja toista työnnetään, ja eihän siitä mitään tule, toivetta Topparille esittänyt asiakas Liisa Miettinen Kettulanlahdesta kertoo.

Topparin mukaan yksi syistä parkille oli kaupan sijainti. Siinä käydään paljon ennen matkaa, minkä lisäksi suuri osa lähistöllä asuvista asiakkaista tulee paikalle jalan. Päivärannan Citymarketiin, missä Toppari on myös kauppiaana, voisi parkkia harkita myös tulevaisuudessa, mutta kaupan asiakasprofiili on hyvin erilainen verrattuna Porttiin.

– Siellä käydään paljon autolla, joten tarve ei ole aivan samanlainen. Mutta varmasti jossain vaiheessa teemme parkin sinnekin, Toppari toteaa.

Porttiin parkki syntyi parissa päivässä toiveen vastaanottamisesta. Kustannuksia tuli satakunta euroa pyörien lukoista.

– Lopulta ei mennyt kuin tunti siihen, että paikalla ollut rakennusmies kiinnitti tangon. Joskus asiakastoiveet ovat yksinkertaisia toteuttaa, tässä tapauksessa palautteesta toteutukseen päästiin kahdessa päivässä, Toppari summaa.