Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hop-On Hop-Off -nähtävyysbussi aloittaa toisen kesäkautensa – Pysähdyspaikkoja lisätty viime vuodelta

Viime kesänä Kuopion kesäiseen kaupunkikuvaan ilmestynyt Hop-On Hop-Off -nähtävyysbussi aloittaa toisen kesäkautensa maanantaina 13. kesäkuuta. Hop-On Hop-Off -laiva aloittaa pari päivää myöhemmin, keskiviikkona 15. kesäkuuta.

Elokuun puoliväliin saakka liikennöivän linjurin reittiä on täydennetty uusilla pysäkeillä. Laiva kulkee edelleen vanhaa reittiään matkustajasataman, Bellanrannan ja Rauhalahden välillä. Bussi pysähtyy tänä vuonna nyt myös Saaristokaupungin uudessa Cafe Sillan Alla -kahvilassa, K-Market Pirtinportilla Petosella, sekä Lignell & Piispasen vierailukeskuksella.

Yle uutisoi viime vuonna, että ensimmäisenä kesänä kiertoajeluille osallistui noin 4 500 matkailijaa. Matkoja puolestaan kertyi 9 000. Bussi on liikennöinyt myös loma-aikoina joulukuussa ja hiihtoloma-aikaan helmikuussa.

Bussi liikennöi viidesti päivässä ja laivalla on kaksi lähtöä matkustajasatamasta. Aikataulut ja ajankohtaisimmat tiedot löytää Hop-On Hop-Offin Facebook-sivuilta tai verkkosivuilta.

Kiertoajelu alkoi vuonna 2020 käynnistyneenä Savonia-ammattikorkeakoulun ja kuopiolaisten yrittäjien yhteishankkeena.