Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali alkoi virtaavan iloisissa tunnelmissa – "Tanssi yhdistää ihmisiä – Tanssiporukoista on saanut vuosien varrella paljon ystäviä"

Ilonpirskahdukset kuplivat torilla Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin avajaispäivänä, kun yleisö pääsi jälleen nauttimaan tanssitaiteesta ihan livenä.

Tapahtuman taiteellisen johtajan Riku Lehtopolun ja nuorten tanssinopiskelijoiden avajaisesitys VIRTA keinahteli, hyppeli ja venyi notkein liikkein torille eri puolilta kaupunkia.

– Kyseessä on teoksen maailman kantaesitys ja mukana on yli 130 tanssijaa, Lehtopolku kertoi avajaispuheenvuorossaan.

Kyseessä on teoksen maailman kantaesitys.

Yleisöä oli saapunut paikalle torin täydeltä. Mukana menossa olivat myös ystävykset ja työkaverit Satu Nevalainen, Päivi Mäklin ja Asta Kotiranta.

– Ihanaa ja todella mukavaa! Kuopio on hyvin tunnettu tästä tapahtumasta, Nevalainen totesi.

– Melkein joka vuosi on käyty festivaalin toritapahtumissa ja myös Kuopion Musiikkikeskuksella ja Kuopion kaupunginteatterilla olleita esityksiä on katsottu, kolmikko kertoi.

Nevalainen ja Kotiranta sanoivat varanneensa liput eteläkorealaisten tanssijoiden North Korea Dance -esitykseen.

– Mielenkiinnolla lähdemme katsomaan tätä meille ihan uutta juttua, he totesivat.

Sanna Pakarinen ja Sanna Aholainen kertoivat harrastaneensa itsekin tanssia esimerkiksi latinalaistanssien muodossa ja kokeilleensa monipuolisesti eri tanssilajeja vuosien varrella.

– Tanssi yhdistää ihmisiä. Tanssiporukoista on saanut vuosien varrella paljon ystäviä, Aholainen kiteytti.