Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ei Kallavettä edemmäs juhannustanhuihin – Kaupunkijuhannuksen juhlijalle on roppakaupalla vaihtoehtoja

Alkuviikon ennusteiden mukaan juhannusta päästään viettämään Kuopiossa leppeissä, reilun kahdenkymmenen lämpöasteen aurinkoisissa merkeissä. Kaupunkijuhannusta viettäville tarjolla on monipuolinen kattaus perinteisiä keskikesän juhlan huveja.

Perjantaina satamatorilla tanhutaan juhannustansseja kello 18 alkaen. Tapahtumaa emännöi laulaja-lauluntekijä Piia Tuovinen. Illan aikana tanssimusiikista vastaavat Tuovinen pianisti Ossi Jauhiaisen ja bändinsä kanssa teemalla ”Rakkaudesta Agentsiin.” Tuovinen on poplaulaja, mutta hänen pitkäaikainen haaveensa on ollut päästä tulkitsemaan Agentsia, jota kuullaan. Kello 20 lavalle kiipeää kuopiolainen, niin omaa materiaalia kuin aina 1960-luvulta lähtöisin olevia nostalgisia helmiä soittava tanssimusiikkiyhtye Uhkapelurit. Tansseihin on vapaa pääsy.

Vipattavaa tanssijalkaa tyynnyttämään pääsee myös Maaningan kasinolla, kun perjantaina lavalle nousevat juhannuskansaa tanssittamaan Sinitaivas sekä Anneli Mattila.

Rauhalahdessa juhannuksen viettäjiä tanssittaa kello 21.30 alkaen tanssiyhtye Hurma.

Jos tanssijalkaa ei kutkuttele mutta elävä musiikki houkuttaa, Tahkolla juhlitaan juhannusta torstaista lauantaihin muun muassa Antti Tuiskun, Abreun, JVG:n ja Haloo Helsingin tahtiin.

Kokkoja syttyy säävarauksella muun muassa Rauhalahdessa sekä Jätkänkämpällä että uimarannalla, sekä Poukaman leirikeskuksessa Kuopion evankelisluterilaisten seurakuntien yhteisessä juhannusjuhlassa. Jätkänkämpällä kokko syttyy kello 20, matkailukeskuksen uimarannalla puolestaan sytytetään kello 19 lasten kokko.

Poukaman leirikeskuksen juhannusjuhla järjestetään kello 18–20. Leirikeskukseen ei saa kulkea omalla autolla, vaan sinne järjestetään erillinen kuljetus. Lisää tietoa Kuopion evankelisluterilaisten seurakuntien verkkosivuilta.

Juhannuskirkkoon mielivälle tarjolla on esimerkiksi perinteinen Riuttalan talonpoikaismuseon jumalanpalvelus kirkkokahveineen, joka pidetään lauantaina kello 13 alkaen.