Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venekiista palautettiin uuteen valmisteluun Kuopion kaupungin koneistoon – "Päätöksen vaikutuksia on syytä tutkia tarkemmin, koska päätös ohjaa muita vastaavanlaisia tapauksia jatkossa"

Viikkosavossa (29.6.) kerrottiin oikaisuvaatimuksesta, jossa kaupunki ei sallinut Sirpa Karpin pitävän soutuvenettä Lehtoniemessä olevalla kaupungin omistamalla kapealla rantakaistalla.

Venettä oli pidetty vuosien ajan rannassa, josta on 60 metriä matkaa Karpin omistamaan saareen ja kesäviettopaikkaan. Kaistale on merkitty vuonna 2010 asemakaavassa virkistysalueeksi ja siihen vedoten kaupungin viranhaltija oli vaatinut veneen siirtoa useiden kilometrien päähän keskitetyille venepaikoille.

Kaupunkirakennelautakunta käsitteli oikaisuvaatimusta viime keskiviikkona. Päätöstä ei kuitenkaan tehty vaan lautakunta päätti palauttaa oikaisuvaatimuksen uuteen valmisteluun lisäselvityksiä varten.

Lautakunnan puheenjohtaja Sakari Pääkkö toteaa, että soutuvenepaikan tarkka harkinta perustuu siihen, että päätöksen vaikutuksia on syytä tutkia tarkemmin, koska päätös ohjaa muita vastaavanlaisia tapauksia jatkossa.

– Kuntalaisten silmissä näin pienen asian palauttaminen valmisteluun saattaa näyttää kärpäsen ampumisesta tykillä. Jos poikkeamme kaavanormista, meillä pitää olla poikkeusluvalle peruste. Meidän on selvitettävä, millaisia vaikutuksia päätöksellä on ja miten perustelemme asian jatkossa, jos myönnämme vastaavia poikkeuslupia, pohdiskelee Pääkkö.

Oikaisuvaatimus tulee uudelleen lautakunnan päätettäväksi, kunhan valmistelu tarkentaa joko luvan myöntämisen tai kieltämisen perusteita. Karppi on tyytyväinen lautakunnan ratkaisuun.

– Olen tyytyväinen, että lautakunta perehtyy huolellisesti tapauksemme käsittelyyn. Odotamme luottavaisin mielin asian etenemistä, sanoo Karppi.