Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Jos biisistä tulee tosi iso, ei ole järkeä julkaista heti uutta” – UMK poiki Isaac Senelle isoja festarikeikkoja

Siilinjärveläislähtöinen muusikko Isaac Sene vastaa puhelimeen asunnossaan Helsingissä ja menee ulos juttelemaan. Loppukevät oli Senelle kiireinen – kesälläkin kalenterissa on merkintöjä, mutta kesä on Senelle myös aika rauhoittua ja nautiskella.

– Aina kun Suomen kesä tulee, tajuaa miten lyhyt se on. Pitää ottaa ilo irti joka sekunnista – siitä, että ulos voi mennä ihan vaan shortseissa ja t-paidassa. Kesästä nauttiminen on tällä hetkellä isoin yksittäinen suunnitelmani.

Kesällä Sene tekee kymmenkunta suurta keikkaa esimerkiksi Ruisrockissa, Provinssissa ja Flow’ssa. Lisäksi pitkin kesää julkaistaan uutta musiikkia. Viime perjantaina ilmestyi Jukka, ja näillä näkymin loppukesästä on tulossa seuraava. Jukka on festarikesässä ajankohtainen, sillä kappale sijoittuu Ruisrock-festivaaleille.

– Haluan julkaista aika nopeaa tahtia, vaikka tietysti musiikkibisneksessä pätevät tietyt lainalaisuudet. Jos jostain biisistä tulee tosi iso, ei ole järkeä julkaista heti uutta. Mutta katsotaan.

Tämän vuoden virallinen kesäkumibiisi Rakastellaan syntyi yhteistyössä räppäri Ettan kanssa. Aikaisemmin Sene on tehnyt yhdessä musiikkia esimerkiksi Vestan ja Yeboyahin kanssa. Lisäksi Ruisrockin keikan Sene heittää poikkeuksellisesti duettona veljensä, räppäri Max ”Sexmane” Senen kanssa.

Minulle on tärkeää, että se on kokonaisuus.

Alkuvuodesta Sene kilpaili Suomen euroviisuedustajan paikasta Uuden Musiikin Kilpailussa. Edustajan viitta meni The Rasmukselle, mutta Sene muistelee kilpailua lämmöllä.

– Se oli yksi hienoimmista kokemuksista, joita minulla on elämässäni ollut. Ja uran kannalta todella iso steppi.

Kilpailun jälkeen Sene on saanut enemmän keikkatarjouksia ja yhteistyökyselyitä ja ihmiset tunnistavat hänet kadulla.

– Ja kun tämä ammatti kuitenkin perustuu siihen, että ihmiset kuuntelevat musiikkia ja tunnistavat.

Sene arvelee, että kilpailun tuoma näkyvyys vaikutti myös siihen, että häntä pyydettiin lähtemään mukaan muotikauppa Zalandon kuun alussa käynnistyneeseen Genderless-kampanjaan.

Genderless-kampanja korostaa sukupuolineutraaleja vaatteita. Kuvaukset olivat Tukholmassa. Samaan aikaan Senen kanssa paikalla oli muita pohjoismaalaisia malleja.

– Sekin oli kyllä siisti kokemus. Pääsi tekemään isolla tiimillä. Ja jos jokin vaate ei natsannut, sitä ei tarvinnnut pitää. Samalla sai kertoa omia ajatuksia sukupuolineutraalista muodista.

Senelle se, että pukeutuu vaatteisiin sen perusteella mistä pitää eikä sen perusteella, mille sukupuolelle ne on suunnattu, on ollut käytäntö jo pitkään.

– Helsingissä se ei ole mitenkään outoa, se alkaa pikemminkin olla normi. Olen nähnyt paljon nuoria jäbiä, jotka käyttävät vaikka hametta.

Sene vihjaa, että ensimmäisen pitkäsoiton julkaiseminen saattaa olla yllättävänkin lähellä. Hänelle on tärkeää, että albumi tuntuu ja kuulostaa itsestä hyvältä.

– En halua ottaa siitä stressiä. Olen ymmärtänyt sen, että se on minun levyni, ja minun pitää julkaista se sitten, kun se on minusta valmis. Minulle on tärkeää, että se on kokonaisuus eikä niin, että se tehtiin ihan vaan levyn tekemisen vuoksi. Ei siinäkään ole mitään väärää, mutta minulle on tärkeä tehdä näin.