Työsuhde-etuna puutarhan antimia – "Missä siippa viettää oikein päivänsä, kun on niin ruskettunut"

Luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto Partanen & Lamusuo Oy:n pihalta Linnanpellolta kantautuu iltapäivällä vilkas puheensorina. Toimiston työntekijät ovat istahtaneet porukalla kahville taivasalle ison pöydän äärelle.

– Pidämme kelien salliessa ulkona myös palavereja ja syömme yhdessä lounasta. Yhden työntekijän kumppani joskus ihmetteli, että missä siippa viettää oikein päivänsä, kun on niin ruskettunut, Heikki Lamusuo naurahtaa.

Hän ja puolisonsa Jaana Partanen hankkivat vuonna 1946 rakennetun rintamamiestalon kiinteistön vuonna 2005.

Pariskunnan koti sijaitsee rakennuksen kahdessa ylimmässä kerroksessa. Talon päätyyn on rakennettu uudisosa työtilaksi ja pihan toiselle puolelle on tehty ateljeerakennus.

– Lähdimme liikkeelle ajatuksella, millaisessa ympäristössä haluamme tehdä töitä. Meille luonto ja kodinomaisuus ovat työnkin kannalta hyvin merkittäviä elementtejä. Kokonaisuus on muodostunut puutarhan ympärille, Lamusuo valottaa.

Alkukesästä työntekijöiden työsuhde-etuihin kuuluvat runsaasti satoa antavat raparperit, joita Jaana Partanen ojentaa mielellään työntekijöille. Syksyllä kotiin viemisiksi saa omenoita.

– Heikki usein myös tarjoilee meille raparperi- tai omenamehua, firman kaupallinen tuottaja Hanna Kalliokoski mainitsee.

Talvella koko porukka tekee yhdessä lumitöitä.

Työntekijät pitävät kodinomaista puutarhamiljöötä inspiroivana paikkana tehdä töitä.

– Ympäristö antaa luovuudelle tilaa, kun voi välillä katsoa pihapiiriin ja nähdä luontoa ja vihreyttä betoniseinien sijaan, myynti- ja markkinointivastaava Kati Markkanen sanoo.

– Kyllähän se piristää, kun pääsee puutarhaan virkistäytymään ja kävelemään tietokoneen äärestä, sisustusarkkitehti, rakennusarkkitehtiopintojensa harjoittelua yrityksessä tekevä Heli Suoaro kertoo.

Jaana Partanen huomauttaa, että kun vuorokaudesta työaika haukkaa suuren osan, on tärkeää, että työtilat ovat viihtyisät. Tämän hän kertoo pitävänsä mielessään myös suunnitellessaan tiloja muille.

Omenapuiden, päärynä-, luumu ja hasselpähkinäpuiden alta työyhteisön on mahdollista vaihtaa työskentelyosoitettaan myös urbaaniin ympäristöön, Kuopion keskustassa Puijonkadulla sijaitsevaan yrityksen kalustemallistoa esittelevään Palad Showroomiin.

– Urbaani katumaisema ruokkii myös omalla tavalla luovuutta. On mukavaa, on tarjolla on kaksi erilaista työpistettä, Kati Markkanen mainitsee.

Partanen & Lamusuolta on juuri valmistunut elokuvateatteri BioRex Redin projekti Helsingin Kalasatamassa. Yritys vastasi tilojen elokuvateatteriarkkitehtuurista sekä sisustus- ja irtokalustussuunnitelmasta. Kuopion tuomiokirkkoon valmistuu lasten alttari ja kastepuu ja Mansikkaniemen koululle Iisalmeen iso julkinen ja moniosainen taideteos.

– Myös pari hotellia ja pari kylpylää on työn alla, Jaana Partanen kertoo.

– Arkkitehtuuria, taidetta ja muotoilua, Heikki Lamusuo kiteyttää.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut