Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiläiskuoron kirkkovenekiertue tulee Kuopioon – ”Meitä saattaa nähdä vesillä tai saarissa”

Helsinkiläiskuoro Wene-WiOL rantautuu tulevana sunnuntaina 24. heinäkuuta kello 18 alkaen Kuopion tuomiokirkkoon. Lisäksi kuoro esiintyy tiistaina 26. päivä Vehmersalmen kirkossa ja lauantaina 30. päivä Leppävirran kirkossa.

Noin 25-päisen kuoron tämän kesän ohjelma koostuu yllättäjistä: kattaus on koostettu esimerkiksi naissäveltäjien lauluista sekä romanikielisestä ja afrikaansiksi lauletusta musiikista.

– Toinen kuoronjohtajista on käynyt arkistoissa kaivamassa käsin kirjoitettuja, muuten ehkä unholaan jääneitä kappaleita, jotka hän on sitten kirjoittanut puhtaaksi, kuoron tiedottaja Minna Oksanen kertoo.

Kiertue alkaa Kuopiosta, mistä se jatkaa Vehmersalmen kautta Leppävirralle. Matka taittuu veneellä, ja Oksanen vinkkaakin, että vesillä liikkuvien kannattaa olla heinäkuun viimeinen viikko tarkkana.

– Meitä saattaa nähdä vesillä tai saarissa, tai saatamme pysähtyä rantaan. Jos näkee kirkkoveneillä liikkuvan köörin, joka saattaa vähän laulaa luikauttaa, saa tulla tervehtimään ja toivomaan lauluja, Oksanen kannustaa.

Wene-WiOLin kirkkovenekiertue on jo perinne. Wene-WiOL on helsinkiläiskuoro Wiipurin Osakunnan Laulajien kesäisin konsertoiva sisarkuoro. Tänä vuonna kuoro kiertää Järvi-Suomea jo 36. kertaa.

Tänä vuonna kuoroa johtavat Erkki Nurmi ja Riku Laurikka.

– He ovat kumpikin tuoneet omaa näkemystään, ja ne on sitten sovitettu yhtenäiseksi ohjelmistoksi.