Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopiorockissa esiintyvän Reckless Loven nokkamies Olli Herman: ”Koti-ikävästä tulee taatusti kova”

Kuopiolaisen glam metal -yhtye Reckless Loven ja sen keulakuva Olli Hermanin kesä on sujunut auvoisissa merkeissä. Maaliskuussa uuden Turbo Rider -albumin julkaissut yhtye palasi neljän vuoden mittaiseksi venyneeltä tauoltaan ja on nyt kiertänyt suomalaisia kesäfestivaaleja. Tulevana lauantaina bändi nähdään toisella Kuopiorockin stadionlavoista.

– Varsinkin Tuskan veto heinäkuun alussa oli huikea. Maailman mittakaavassa 17 000 ihmistä ei ole vielä hirveästi, mutta kyllä sellainen ihmismäärä nenän edessä tuntui hyvältä, Herman tunnelmoi.

– Kuopiorockiin olemme tulossa hienoilla fiiliksillä. Käyn kerran vuodessa Kuopiossa, yleensä aina juuri Kuopiorockin aikaan. Keikan tekeminen on maailman mahtavinta hommaa ja Kuopiorock Suomen hienoin festivaali, maisemat ovat niin kohdillaan kuin olla voi.

Tuntuu hyvältä päästä lavoille tämän kaiken jälkeen.

Reckless Loven sapattivapaa alkoi edellistä albumia, vuonna 2016 ilmestynyttä InVaderia, seuranneen kiertueen päätteeksi.

– Itse kukin tarvitsi pienen hengähdystauon. Se venyi ensin puolentoista vuoden mittaiseksi, vuonna 2020 oli tarkoitus lähteä kiertämään koko maapallo. Mutta tiedetään, miten siinä sitten kävi. Tuntuu hyvältä päästä lavoille tämän kaiken jälkeen, olemme huomattavasti paremmassa vauhdissa nyt, Herman pohtii.

Yhtye kiertää kesän Suomea. Syksyllä he kiertävät ensin Eurooppaa, sitten Australiaa yhdysvaltalaisbändi Skid Row’n kanssa. Ensi vuonna luvassa on Reckless Loven ensimmäinen Yhdysvaltain-keikka 12 vuoteen, kun bändi menee esiintymään Monsters of Rock -risteilylle.

Myös Hermanin arki muuttui merkittävästi tänä vuonna, kun hänelle ja hänen puolisolleen syntyi helmikuussa lapsi. Perheenisän arki on ollut hänen mukaansa onnellista ja ihanaa. Kiertue-elämän yhdistäminen perheellisyyteen mietityttää mutta ei huolestuta.

– Olen meidän bändissä viimeinen, joka on päässyt isäksi. Uskon, että saadaan se toimimaan, koska se on muillakin toiminut. Mutta tuleehan siitä vaikeaa – koti-ikävän kanssa kiertueella painiminen ei ole muutenkaan mitään herkkua, ja nyt se on taatusti vielä kovempi.