Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wanhan Haapaniemen ravintolapäivä ja kirpputori täyttää kadut saippuakuplilla ja musiikilla

Haapaniemen puutalokorttelin täyttävät sunnuntaina 14. elokuuta pop-up -ravintolat, pihakirppikset ja monipuolinen ohjelma osana kaksiviikkoista Meidän Kuopio -festivaalia. Wanhan Haapaniemen ravintolapäivä ja kirpputori alkaa sunnuntaina kello 11 ja päättyy kello 16. Tapahtuma levittäytyy Presidentinkadun, Kurukadun, Miilukadun, Saastamoisenkadun ja Rullakadun alueelle.

– Juuri toissapäivänä eräs asukas ilmoitti, että heidän talonsa täyttää 100 vuotta ja että he järjestävät sen kunniaksi saippuakuplatempauksen. Ja aikaisempina vuosina on ollut esimerkiksi muusikoita, jotka ovat innostuneet soittamaan ex tempore. Eli ohjelmaa saattaa tulla vielä tapahtumapäivänäkin, vinkkaa tapahtumaa organisoivan Wanhan Haapaniemen asukasyhdistyksen puheenjohtaja Oona Nykter.

Päivä alkaa elävällä musiikilla, kun maailmanennätyshanuristi Anssi K. Laitinen kiertää soittamassa ympäri aluetta.

Kuopion Oppaiden kanssa yhteistyössä järjestettävät, alueen historiasta kertovat kävelykierrokset lähtevät Miilukatu 2:n pihalta kello 12 ja kello 14. Kierrokset kestävät noin tunnista puoleentoista tuntiin.

Lisäksi ohjelmassa on esimerkiksi huilu- ja kitaramusiikkia, paikallisen tanssikollektiivin esitys, sekä trubaduuri.

Wanhan Haapaniemen asukasyhdistys toivoo, että tapahtumapaikalle ei tultaisi autolla. Saastamoisenkadun ja Tasavallankadun risteys suljetaan tapahtuman ajaksi autoliikenteeltä.