Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopion Hietasalon hulppean kodan ja terassin avajaiset innostivat saariretkelle Etelä-Kallavedelle – Kävijän arvio: "Todella pramea"

Lukuisat kuopiolaiset lähtivät Osmo-laivan kyydissä matkustajasatamasta Etelä-Kallaveden aalloille Hietasalon saareen uuden suuren kodan avajaisiin.

Näkymä viehätti silmiä Kuopion kansallisessa kaupunkipuistossa.

– Näihin muutamiin laavuihin verrattuna missä olen käynyt, kuten Pölhön saaren laavulla Saaristokadun varrella ja Puijonnokan laavulla, niin onhan tämä kota jotakin potenssiin kymmenen. Todella pramea, vaikka toki nämä laavutkin ovat hienoja, kuopiolainen Tommi Anttila arvioi.

Hän kertoi käyneensä aikaisemmin vain Hietasalon saaren laiturissa, kun Saaristokaupunkiin menossa ollut risteily käväisi paikalla.

Juttuja Hietasalosta hän sanoi kuulleensa Kuopion Korttelimuseossa.

– Kuulin, että Minna Canth olisi käyttänyt täällä aikoinaan Juhani Ahoa ja Kaarlo Bergbomia, ja että saari on jo pitkään ollut virkistyskäytössä, hän taustoitti.

Kuopiolainen Aleksi Hiltunen oli viimeksi käynyt saaren rannalla joskus lapsena tai nuorena.

– Hyvin houkuttelevalta vaikuttava paikka, jota on pidetty hyvin. Arvostan, mitä kaikkea saaren eteen on tehty, hän muotoili.

Molemmat totesivat, että Hietasalossa voisi poiketa retkellä jatkossakin

– Jos risteilijöillä pääsee muutamaksi tunniksi, koska omaa venettä ei ole, Anttila mainitsi.

Satamasta Hietasaloon on noin viiden kilometrin matka, ja se taittuu laivalla reilussa puolessa tunnissa.

– Hietasalo on saaristomme läheisin ja suosituin virkistys- sekä retkeilysaari, kaupunginmetsähoitaja Seppo Jauhiainen hän sanoi.

– Keskikesän aikaan kohteeseen on myös laivakuljetus, eli aamupäivällä pääsee saareen ja iltapäivällä takaisin. Saatavilla on myös venetakseja.

Uutta sadan neliön kodan ja 120 neliön terassin lisäksi alueella on esimerkiksi kahden kilometrin mittainen luontopolku ja esteetön kulkusilta laivalaiturilta saareen pehmeän hiekkarannan yli.

– Hiekkarannan eteläpäähän on tehty järeä laituri isompia veneitä varten. Laivalaituri on ensisijaisesti tarkoitettu vuoroliikennettä varten, hän mainitsi.

– Pientä hienosäätöä tehdään vielä alueella. Kodan terassille laitetaan ulkokalusteita. Ihmiset todennäköisesti istuvat kesäaikaan kauniilla ilmalla mieluummin ulkona kuin kodassa, hän arvioi.

Kuopion hiippakunnan emerituspiispa Wille Riekkinen siunasi kodan käyttöön torstaina 18. elokuuta järjestetyllä Kuopion kaupungin retkellä. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Aleksi Eskelinen piti avajaispuheen.

Kodan terassilla oli tarjolla nokipannukahvit avajaisvieraille.