Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taiteiden yössä koetaan kulttuuria, kuullaan elävää musiikkia ja nautitaan torilla markkinaherkuista

Kuopion yö huokuu kulttuuria jälleen 26. elokuuta, kun Meidän Kuopio -festivaalin osana järjestettävä Taiteiden yö alkaa. Kuopion museot avaavat ovensa kaupunkilaisille päivän ajaksi: Kuopion museoon, taidemuseoon ja korttelimuseoon pääsee maksutta kello 12–21, kirkkomuseo Riisaan puolestaan pääsee kello 10–20.

Museoissa on myös pieniä Taiteiden yö -herkkuja: Riisassa alkaa kello 18 maksuton ohjattu kierros, jossa tutustutaan Pyhyyden portailla -näyttelyyn. Korttelimuseossa taas järjestetään kehruunäytöksiä sekä miekkailunäytös. Korttelimuseossa on myös tavattavissa ITE-taiteilija Löpöpunkki, eli Joona Hamm Valtakunnassa kaikki hyvin -näyttelyn tiimoilta.

Lisäksi Kuopion kaupunginorkesterin pienyhtyeet jalkautuvat pitkin päivää eri puolille keskustaa musisoimaan. Heitä on mahdollista kuulla korttelimuseossa ja Kuopion museon monitoimitilassa, sekä Kanttilan sisäpihalla että kauppahallin juhlallisuuksissa.

Taiteiden yön ohella Kuopiossa vietetään kauppahallin 120-vuotisjuhlaa sekä elonkorjuujuhlaa. Elonkorjuujuhla on perjantain ja lauantain kestävä tapahtuma, jonka aikana on tarjolla niin markkinatunnelmaa, toriherkkuja kuin ohjelmaakin.

Kauppahalli puolestaan on avoinna perjantaina kello 8–18 ja lauantaina kello 8–16. Syntymäpäivillä on luvassa esimerkiksi Kuopion Sirkuksen esityksiä ja Nomad vocals -kuoro.

Perjantaina tarjolla on myös runsaasti yksittäisten toimijoiden ohjelmaa. Esimerkiksi teatteri aulis esittää Kanttilassa kohtauksia syyskuussa ensi-iltansa saavasta näytelmästä Sivulliset. Petosella kirjailija Minna Kettunen taas uppoutuu Piekanankujan toriaukion Hevosenhakija-patsaan taustoihin.

Ajankohtaisimmat tiedot Taiteiden yön tapahtumista löytää esimerkiksi täältä.