Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paraurheilija Marjaana Heikkinen puhuu kirjaston liikuntatapahtumassa – ”Heidän esimerkkinsä kannustaa monia”

Pääkirjaston kokoussalissa järjestetään torstaina 25. elokuuta Kirjasto liikuttaa -tapahtumasarjan toinen tempaus. Haasteista voittoon – soveltavan liikunnan tapahtuma syventyy nimensä mukaisesti siihen, millaisia soveltavan liikunnan harrastamisen mahdollisuuksia Kuopiossa on. Lisäksi tapahtumassa ovat puhumassa omasta elämän- ja urheilijanpoluistaan viimeksi Tokion paralympiakisoissa mitalisijoille keihästä heittänyt Marjaana Heikkinen sekä pyörätuolitennisammattilainen Taneli Tenhunen.

– Haluamme tapahtumalla sekä jakaa tietoa harrastusmahdollisuuksista että saada lisää näkyvyyttä näiden hienojen paraurheilijoiden saavutuksille ja elämänasenteelle. Uskon, että heidän esimerkkinsä kannustaa monia sekä liikunnan pariin että elämässä yleensä, Kuopion kaupungilla erityisryhmistä vastaava liikunnanohjaaja Päivi Partanen toteaa.

Tilaisuus alkaa kello 17 ja päättyy 18.30. Heikkinen ja Tenhunen kertovat ensin omat tarinansa, minkä jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää heille kysymyksiä.

Tapahtumassa on myös paikallisia toimijoita, jotka esittelevät tarjoamiaan harrastusmahdollisuuksia.

– Haluamme kannustaa rohkeasti tutustumaan erilaisiin sovellettuihin harrastusryhmiin, Partanen kertoo.

Tapahtuma striimataan Kuopion kaupunginkirjaston Facebook-sivuilla. Video on katsottavissa kaksi viikkoa lähetyksen jälkeen.