Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Satamatorille viikonlopuksi rantautuvassa Kalaryssäyksessä syvennytään tänä vuonna "kurmee-kalaan"

Kalaryssäys palaa 29. kertaa Kuopioon tulevana viikonloppuna. Satamatorille nouseva tapahtuma alkaa perjantaina 9. syyskuuta kello 10 ja päättyy sunnuntaina kello 16.

– Tämä vuoden teema on Kurmeeta kalasta, vesialueiden hoitaja Tino Hovinen Kuopion kaupungilta kertoo.

Teema kytkeytyy Hovisen mukaan Kuopion saamaan European Region of Gastronomy 2020–2021 -tunnustukseen.

Markkinoille tulee paikallisia ravintolayrittäjiä järjestämään ruuanlaittonäytöksiä, minkä lisäksi palkittu kalataiteilija Sakke Yrjölä pitää jokaisena tapahtumapäivänä kalankäsittelynäytöksen. Yrjölä on graafikko ja kala-asiantuntija, ja on piirtänyt lähes kaikki Suomen kalalajit.

Tämä vuoden teema on Kurmeeta kalasta.

Sekä ruuanvalmistus- että kalankäsittelynäytöksiä on kunkin tapahtumapäivän aikana useampia. Yrjölä pitää perjantaina myös kalajutustelutuokion juuri ennen ensimmäistä kalankäsittelynäytöstä, eli kello 10.30 alkaen.

Kalaryssäyksessä kiertää musisoimassa maailmanennätyshanuristi Anssi K. Laitinen, joka esiintyy lauantaina kello 14 ja sunnuntaina kello 12.

Lauantaina kello 13.30 julkistetaan vuoden kalamies ja palkitaan mestarikalastajia.

Kalaryssäyksen juontavat Tiina Naumanen ja Olavi Rytkönen.

Suomen Vapaa-ajankalastajat ry järjestää samaan aikaan markkinoiden kanssa jo perinteeksi muodostuneen street fishing -kalastuskilpailun. Kisa on tarkoitettu rennoksi, kaikenikäisille suunnatuksi joukkuekisaksi. Kisassa kilvoitellaan kahden hengen joukkueissa Kuopion kalakunkun tittelistä. Voittajajoukkue osallistuu tuloksellaan myös kisaan Vuoden katukalastajan tittelistä.

Kilpasarjoja on vain yksi, mutta vuonna 2004 ja sen jälkeen syntyneet saavat hieman tasoitusta joukkueensa hyväksi.

Kilpailussa neljä pisintä kalaa, yksi kalalajia kohti. Kalojen yhteispituus ratkaisee.

Katukalastuskilpailun ajankohtaisimmat tiedot voi tarkistaa Suomen Vapaa-ajankalastajien verkkosivuilta.