Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvinvointi & Terveys | "Reissulla tuli suunnaton arvostus ja ymmärrys luontoa kohtaan" – Tuomo Meretniemi ammentaa hyvinvointia vesistöistä

Matkailualan ammattilainen ja muutosjohtamisen kouluttaja Tuomo Meretniemi palasi kaksi vuotta sitten perheensä kanssa neljä ja puoli vuotta kestäneeltä Välimereltä Uuteen-Seelantiin suunnanneelta purjehdusmatkalta. Aikaisemmin tällä viikolla hän kävi puhumassa Savon Yrittäjien yhteistyöpäivässä.

Meretniemi kertoo, että purjehdus ja vesillä liikkuminen ovat vankka osa hänen hyvinvointiaan.

– Olen aina purjehtinut paljon, mutta sillä reissulla tuli suunnaton arvostus ja ymmärrys luontoa kohtaan. Ja samalla toisaalta myös huoli planeetan kantokyvystä, kun näki esimerkiksi sen merissä olevan muoviroskan määrän, Meretniemi pohtii.

Myös paikalliset vesistöt ovat Meretniemelle tuttuja. Hän rakentaa parhaillaan mökkiä Turun saaristoon, ja onpa Kallavesikin aikoinaan tullut tutuksi lapsuuden purjehdusretkillä.

– Se on hienoa seutua, opettaa paljon navigoinnista – on nimittäin sen verran kivistä, Meretniemi nauraa.

– Meillä on täällä paljon hienoa luontoa, josta voi nauttia. Nyt Suomeen paluun jälkeen olen viehättynyt saaristosta. Se on kiehtova, kun siellä on niin äänetöntä, koska siellä ei juuri tuule.